AcasăSPORT"Craiova Maxima", invitata la meciul Fiorentina - Pandurii

„Craiova Maxima”, invitata la meciul Fiorentina – Pandurii

Cu Fiorentina, Ilie Balaci a fost unul dintre cei mai buni jucatori de pe teren

Prezenti pentru prima data in istorie in cupele europene, oficialii Pandurilor au decis sa invite la partida cu Fiorentina, din deplasare, intreaga echipa a Craiovei Maxima care a jucat la Florenta pe 15 septembrie 1982.

Cu Fiorentina, Ilie Balaci a fost unul dintre cei mai buni jucatori de pe teren

In timp ce Steaua Bucuresti se delimiteaza cu fiecare ocazie ivita de fostele glorii, Pandurii Tg.Jiu cauta sa se legitimeze in Europa prin „Craiova Maxima”, legendara trupa a Universitatii, care la inceputul anilor ’80 uimea fotbalul de pe continent. Astfel, pe 24 octombrie, cu ocazia deplasarii la Florenta, pentru partida cu Fiorentina, oficialii gorjeni ii asteapta si pe componentii „Stiintei”, un omagiu adus unor jucatori care in 1982 intalneau Fiorentina in Cupa UEFA; pe 15 septembrie 1982, „Craiova Maxima” cu Lung – Negrila, Tilihoi, Stefanescu, Ungureanu – Donose, Ticleanu, Balaci, Crisan – Geolgau, Camataru rezista pe „Artemio Franchi” si, cu 3-2 la general, scotea din turul doi al Cupei UEFA gruparea „viola”.

„Vom onora cu mare drag aceasta invitatie pe care ne-o face domnul Condescu. Voi merge cu mare placere la Florenta deoarece de acest oras ma leaga amintiri placute, atat cu echipa nationala, cat si cu Universitatea Craiova, retineti cu FC Universitatea Craiova, nu CS Universitatea Craiova”, a comentat Aurel Ticleanu.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
539 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger