AcasăRecomandariCOSR sare la gatul schioarei din Miercurea Ciuc, care a ales sa...

COSR sare la gatul schioarei din Miercurea Ciuc, care a ales sa concureze pentru Ungaria: Miklos, banii inapoi!

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Octavian Morariu, ia in calcul sa o actioneze in instanta pe Edith Miklos, sportiva care la Soci a concurat pentru Ungaria, ocupand locul 7 la coborare alpina!

Octavian Morariu este foc si para pe Edith Miklos
Edith Miklos

Cazul schioarei din Miercurea Ciuc a zguduit COSR in primele zile de la Jocurile Olimpice de iarna. Pe scurt, Edith Miklos a reprezentat Ungaria la Soci, desi ea este nascuta, crescuta si format sportiv in Romania, fiind ajutata financiar (spitalizare suportata de COSR – 8.000 de euro!) si premiata (era singura posesoare a unui autoturism de serviciu, favor de care nu se bucura niciun alt sportiv!) de forul olimpic; imediat ce-a semnat cu Federatia de Schi Alpin de la Budapesta, Edith Miklos si tatal ei, Ferencz, au atacat Romania, in special spre stupefactia lui Octavian Morariu, cel care poate cunoaste cel mai bine povestea. Ieri, presedintele COSR a luat atitudine si a anuntat, conform „ziare.com”, ca Edith trebuie sa returneze Romaniei toti banii care au fost investiti in ea! „”Sunt contrariat de faptul ca sportivi in care statul roman a investit si care au ajuns la un anumit nivel de performanta nu numai ca prefera sa concureze pentru alte tari, dar uita si de unde au plecat! In loc sa aprecieze ca niste oameni poate prea intelegatori nu s-au opus drumului lor in viata, respectandu-le dorinta, ei acuza si se lamenteaza. Mai mult, dau dovada de lipsa de fair-play cand arata cu degetul acelasi stat care i-a ajutat in pregatire; e adevarat, poate nu intotdeauna la modul perfect. Gasesc mult mai normal ca, in loc sa ne lamentam ca acesti sportivi pleaca, mai bine sa le cerem sa ramburseze cheltuielile facute de statul roman pentru pregatirea lor. Pana la urma este si o chestiune de moralitate. Cand aud ca unii si altii rad de noi ca sportivii formati in Romania concureaza pentru ei…, imi vine mie sa rad de ei fiindca nu sunt in stare sa-si formeze proprii sportive”, a declarat Octavian Morariu.

Eva Tofalvi, exemplu de urmat

In opinia sefului COSR, o sportiva care merita data exemplu este Eva Tofalvi, port-drapelul Romaniei la Soci: „Tot aici pot sa va dau si un contraexemplu pozitiv. Ma refer la Eva Tofalvi. Ea este exemplificarea perfecta a faptului ca un campion este mare nu numai in concurs, dar mai ales in viata de toate zilele, prin felul sau de a fi. Prin tot ceea ce a facut, Eva este personificarea campionului in adevaratul spirit al sportului si al spiritului de fair play”.

Ce „surpriza”: exod spre Ungaria!

Sub pretextul ca in Romania nu se investeste suficient in sporturile olimpice de iarna, schiori, patinatori si alti specialisti in contraperformante s-au grabit sa-si anunte „dezertarea” in Ungaria, imediat ce Jocurile de la Soci vor lua sfarsit. Este si cazul „romancei” Tunde Balasz. „Nu mai pot face performanta in Romania. Am vorbit deja cu Federatia de Patinaj de la Budapesta si voi reprezenta Ungaria la concursuri”, a declarat Tunde (19 ani), care s-a grabit sa anunte ca „si alti sportivi din Miercurea Ciuc, si nu numai”, vor trece cu arme si bagaje in Ungaria.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
568 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger