AcasăRecomandariCornel Dinu, dezvaluiri incendiare: "Anghelache blatuia meciuri folosind aparatura Securitatii!"

Cornel Dinu, dezvaluiri incendiare: „Anghelache blatuia meciuri folosind aparatura Securitatii!”

Chiar si-n 2013, noul presedinte de la Dinamo se ocupa tot cu furtisagurile, afirma Cornel Dinu, deja fostul administrator al clubului, alungat din Stefan cel Mare de Constantin Anghelache si nepotul sau, Ionut Negoita.

Indepartarea lui Cornel Dinu (foto jos) din clubul Dinamo, prima grija avuta de Constantin Anghelache
Cornel Dinu

Umilit public de proaspata putere din „Groapa”, Dinu le cere dinamovistilor sa nu-si uite trecutul si le reaminteste cine este, de fapt, Constantin Anghelache. In exclusivitate pentru National, „Procurorul” l-a executat pe actualul presedinte executiv al „cainilor”, povestind ce misiune avea acesta in precedentul mandat. „Mister” face referire la un episod petrecut in 1987, cand „profesorul Anghelache” a convins patru fotbalisti de la A.S.A Targu Mures – formatie antrenata de Cornel Dinu, in perioada respectiva – sa tranteasca meciul direct cu Dinamo.

„La Dinamo, intre 1986 si 1990, Anghelache se ocupa de toate treburile murdare. Cu fonduri provenite de la Securitate, el avea grija de arbitri si de jucatorii din echipele adverse. Avea omul lui de legatura care dadea cate un video la patru fotbalisti. Mi s-a intamplat si mie, pe cand antrenam A.S.A Tg.Mures. In aprilie ’87, dupa ce batusem Victoria Bucuresti cu 2-0, urma sa intalnim pe Dinamo. Generalul Alexie si Vasile Ianul au venit la mine inca de luni, la Hotel „Continental”, din Targu Mures. Mi-au spus ca eu sunt crescut de Dinamo si ca s-ar putea sa ma intorc acolo, ca oricum n-am nicio sansa in meciul direct, ca totul e aranjat, dar ma roaga ca in saptamana premergatoare partidei sa o las mai moale cu pregatirea, iar in timpul meciului sa nu dau recital pe banca, asa cum s-a intamplat la jocurile cu Victoria si Flacara Moreni. Ma atentionase pana si colonelul Eftimie, seful Securitatii din Targu Mures, fost la Targoviste. Vineri, in autocar, am discutat cu patru dintre jucatorii mei de baza, la care tineam foarte mult. E vorba despre Fanici, capitanul echipei, portarul Solyom, Fodor si Szabo. Le-am spus ca se vorbeste prin oras ca vor juca pentru Dinamo. Cand am coborat din autocar, Fanici a venit la mine si mi-a zis «nea Cornele, tinem mult la dumneata, de aia nici nu ne-am predat cu Victoria si Moreni, dar de data asta sper sa ne intelegi, pretul e prea mare». In spatele acestor actiuni se afla profesorul universitar de filaj pe nume Constantin Anghelache. El era cu materialul, cu aparatele video si cu plicurile”, ne-a precizat Cornel Dinu, convins ca „azi, personajele sunt cam aceleasi, procedeele s-au pastrat, vremurile se intorc, furnizorii sunt iarasi la manete, asa ca dati-i inainte, baieti!”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.629 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger