AcasăSPORT„Copilul” lui Tiriac, lasat in fundul gol

„Copilul” lui Tiriac, lasat in fundul gol

Fosta mare glorie a tenisului mondial a ramas si fara trofee

Legenda a tenisului si unul dintre cei mai mari sportivi germani din istorie, nonconformistul Boris Becker mai primeste o lovitura majora din partea autoritatilor: i-au fost confiscate toate trofeele castigate in cariera, o licitatie pentru vanzarea lor urmand a fi organizata in luna iunie!

Fosta mare glorie a tenisului mondial a ramas si fara trofee

A doua decada a anilor ’80 era marcata de ascensiunea unui pusti roscovan ce avea sa socheze lumea tenisului cu rezultatele obtinute. In spatele sau se afla, insa, un nume care garanta succesul, asa ca multi specialisti au gasit repede o explicatie pentru victoriile tanarului Boris Becker. Antrenat de Ion Tiriac, care il considera ca si copilul lui, neamtul insira „victimele” ca pe margele, stabilind record dupa record in sportul alb – sase titluri de Grand Slam, „Cupa Muschetarilor” (Roland Garros) fiind singurul trofeu care i-a scapat.

Cu toate ca a avut o cariera stralucitoare, fostul lider ATP s-a incurcat in datorii si tot felul de inginerii financiare, ajungand sa fie declarat falimentar de catre Curtea Suprema din Germania. Verdictul din iunie 2017 a fost oarecum de asteptat (pedeapsa pentru neplata taxelor si impozitelor la statul german), insa adevaratul soc s-a produs saptamana aceasta. Pentru datorii neonorate de milioane de euro, toate trofeele stranse in cariera i-au fost confiscate! Printre altele, „Bum-Bum” pierde Wimbledonul (cel mai tanar campion din istorie – avea doar 17 ani!), US Openul si „aurul” cucerit la Olimpiada de la Barcelona (1992), trofee atat de dragi lui. Licitatia va avea loc intre 24 iunie si 11 iulie, iar la vanzare vor fi scoase si alte obiecte care au lui Boris Becker.

Colaborarea cu Simona Halep, un zvon de presa

Pe final de 2018, mass-media vuia despre viitoarea colaborare dintre Simona Halep si Boris Becker, un parteneriat in spatele caruia s-ar fi aflat, se pare, magnatul Ion Tiriac. Desi un apropiat al celor doi, miliardarul roman nu a facut niciun demers pentru ca Boris Becker sa devina antrenorul Simonei (varianta cea mai vehiculata). De altfel, chiar „Bum-Bum” a dezmintit informatiile.

Nu este adevarat. Am participat la o petrecere in Romania doar pentru a-l face fericit pe prietenul meu, Ion Tiriac. Imi place foarte mult Simona Halep, dar nu-i voi deveni antrenor sau consilier. Nu zace niciun pic de adevar in informatia raspandita in presa”.

author avatar
Nicholas Cezar
1.239 afisari

3 COMENTARII

  1. Nu puteți, mă, să vă exprimați normal, fără să vă scăpați pe voi precum copiii de grădiniță. O fi fost ăla poreclit așa, dar mergea și fără Bum-Bum în sus, Bum-Bum în jos, sună ca dracu’,ca de retardați. Vreți să vă dați culți, dați fuga la google și apoi cu mucii-n fasole.

  2. E ca si cum fiscul i-ar lua toate medaliile lui Ana Maria Prodan sau lui Guța i-ar confisca toate manelele. Asta da fisc… nenea Tiri.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger