AcasăSPORTComitetul Olimpic Roman pariaza pe boxul feminin!

Comitetul Olimpic Roman pariaza pe boxul feminin!

Presedintele COR alaturi de fetele din lotul national, in cantonamentul de la Cheile Gradistei

Putine, prea putine discipline sportive de traditie de la noi mai reusesc sa tina steagul sus in lumea tot mai globalizata a sportului mondial. Din fericire exista insa si exceptii, iar cea mai buna dovada ca acolo unde exista pasiune, dar si conditii de pregatire, nimic nu mai este imposibil o reprezinta boxul feminin.

Presedintele Sectiei de box de la Steaua, Bogdan Marinescu si antrenorul Adrian Lacatus impreuna cu campioanele noastre

Provenind din aceasta adevarata pepiniera de medalii pentru sportul romanesc la nivel mondial, fetele antrenorului Adrian Lacatus au ambitii mari si pentru acest an. Unul extrem de important, atat la nivelul loturilor de junioare si tineret, dar si pentru senioarele care deja au intrat in febra pregatiurilor pentru calificarea la Olimpiada de la Rio, de la anul, unde staff-ul tehnic al lotului national nici nu concepe sa nu trimitem sportive la toate categoriile olimpice.

Steaua e baza

In niste conditii pe care nu le intalnesti nici in cele mai galonate statiuni montane din Occident, la Cheile Gradistei – Resort Fundata, acolo unde s-a reunit in vederea pregatirii de iarna toata crema sportului romanesc, printre handbalisti, canotori si judokani din mai multe tari, boxeritele noastre fac o figura aparte.

Presedintele COR alaturi de fetele din lotul national, in cantonamentul de la Cheile Gradistei

Dar nu neaparat prin prezenta lor care nu are cum sa nu fie observata, cat mai ales prin darzenia cu care trag la antrenamente, in aceleasi conditii cu baietii din loturile nationale de la alte sporturi de forta. Ca de obicei, nucleul lotului national este format tot din campioanele lui Bogdan Marinescu, seful sectiei de box de la CSA Steaua Bucuresti, club care, de altfel, ca de obicei, nu face niciun rabat din sustinerea fetelor antrenate de Adrian Lacatus, cel considerat „parintele” boxului romanesc. Iar lucrurile par sa nu se opreasca aici, in cadrul incredibilei Sali Polivalente construite aici, in varful muntelui, cei de la Cheile Gradistei promitand ca vor dota cat de curand, la nivel international, o sala de box ultramoderna, care sa poata gazdui inclusiv importante competitii internationale.

Merge pe mana lor

De altfel, atat conditiile de pregatire uluitoare de la complexul de la Cheile Gradistei, in care se antreneaza majoritatea loturilor nationale de la noi, dar mai ales forma deosebita in care se afla componentele lotului national de box feminin au fost „inspectate” de catre insusi presedintele Comitetului Olimpic Roman. Iar Alin Petrache s-a lamurit imediat, declarand chiar inaintea unui eveniment sportiv international fara precedent, pe care COR il va desfasura aici, ca „pariez cu mana pe inima pe boxeritele noastre, deja le pun de o parte biletele pentru Rio, daca o tin in continuare in ritmul asta”!

author avatar
Toni Matei
405 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger