AcasăSPORTComisia Europeana pune tunurile pe "bancherii" fotbalistilor

Comisia Europeana pune tunurile pe „bancherii” fotbalistilor

Dupa cazurile Messi si Ronaldo, UE vrea sa scape de evaziunile fiscale care se practica in sport

In lumina recentelor acuzatii de frauda fiscala facute catre  Cristiano Ronaldo si condamnarea lui Lionel Messi pentru evaziune, Comisia Europeana initiaza noi masuri menite sa ii descurajeze pe cei care faciliteaza astfel de practici, dar si pe consilierii financiari ai jucatorilor.

Dupa cazurile Messi si Ronaldo UE vrea sa scape de evaziunile fiscale care se practica in sport

Comisarul european pentru Afaceri Economice, Pierre Moscovici, urmeaza sa propuna, azi, o noua directiva impotriva „optimizarii fiscale”, adica a exploatarii lacunelor legislative pentru a plati cele mai mici impozite posibile. Practic, comisarul ii vizeaza pe cei care ” isi ajuta clientii sa evite plata impozitelor”. Astfel, Comisia Europeana vrea sa ii oblige pe consilierii financiari ai celor instariti, sau ai companiilor, sa declare, la administratia fiscala, produsele transfrontaliere pe care le propun clientilor lor. C.E. nu vizeaza in mod special sportivii, ci Spania, unde fotbalul este sportul rege, acordand o atentie speciala manevrelor complicate prin care starurile fotbalului evita plata impozitelor, mai ales pentru sumele pe care le castiga de pe urma drepturilor de imagine. Pe langa salariu si primele pentru rezultate, marii fotbalisti castiga venituri suplimentare in valoare de milioane de euro prin imprumutarea numelor si imaginii lor pentru campanii de publicitate. Evident, sportivii, la fel ca si alti contribuabili, sunt rareori experti in drept fiscal si se bazeaza pe intermediari care ii ajuta in chestiunile fiscale. Pe acestia din urma C.E. ii va monitoriza la sange…

Escrocheria e, aparent, simpla

Acest gen de “consultanta” depaseste cu mult aptitudinile acelor consilieri care va ajuta sa completati declaratia de venituri . Aici e vorba de birouri specializate,  unele tin chiar de  banci internationale si , fara ele e imposibil sa ai acces la un paradis fiscal. Cu doar un telefon si o suma de 500 pana la 800 de euro, un birou de acest tip infiinteaza una-doua societati paravan, cu un cont intr-o banca elvetiana sau intr-un alt paradis fiscal si apoi e gata sa-i ajute pe sportivi sa dea mai putini bani la stat.

author avatar
Catalin Dumitrescu
109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger