AcasăRecomandariCNA cerceteaza cum a achizitionat Dolce Sport drepturile tv ale Euro-2016

CNA cerceteaza cum a achizitionat Dolce Sport drepturile tv ale Euro-2016

Consiliul National al Audiovizualului a decis, joi, sa solicite de la Societatea Romana de Televiziune si de la Dolce Sport informari privind situatia difuzarii meciurilor de la Euro-2016.

Drepturile tv ale Euro-2016, sub lupa CNA

Valentin Jucan, cel care a prezidat sedinta de joi, a invocat articolul 21 din Legea audiovizualului, potrivit caruia „evenimentele de importanta majora pot fi difuzate in exclusivitate numai daca difuzarea nu priveaza o parte importanta a publicului de posibilitatea de a le urmari in direct sau in transmisie decalata in cadrul unui serviciu de programe cu acces liber”. Conform HG nr.47 din 2003, evenimentele de importanta majora sunt: Festivalul International „George Enescu”, Jocurile Olimpice de Iarna, Jocurile Olimpice de Vara, Campionatul Mondial si cel European de fotbal si jocurile de calificare ale echipei nationale de fotbal a Romaniei.
Pe noi ne intereseaza ca anul viitor sa nu mai ajungem in situatia in care romanii nu pot sa urmareasca liber, fara abonamente, fara alte chichite, aceste meciuri de fotbal. Disputa este neclara fata de modul in care TVR va putea sau nu va putea sa difuzeze acest eveniment considerat de importanta majora. In acelasi timp, Dolce Sport a transmis ca dansii au obtinut exclusivitatea pentru difuzarea acestor meciuri, dar stiu ca exista o categorie de meciuri «free to air», asa cum e stabilita de Comisia Europeana. In acest moment lucrurile sunt neclare si de aceea propun sa solicitam un punct de vedere, o informare, urmand ca dupa aceea sa vedem daca ne putem pronunta sau daca putem face sugestii”, a spus Valentin Jucan. Telekom Romania a anuntat ca Dolce Sport este singura televiziune din Romania care va transmite toate cele 51 de partide ale Campionatului European de anul viitor.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
528 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger