AcasăSPORTCIO vrea sa excluda ciclismul de la Jocurile Olimpice!

CIO vrea sa excluda ciclismul de la Jocurile Olimpice!

Lance Armstrong s-a dopat ani la rand

Cazul de dopaj al lui Lance Armstrong nu doar ca a dus la falimentarea unor firme care au pariat bani grei pe el, dar poate exclude de la Jocurile Olimpice sportul pe seama caruia americanul si-a construit legenda.

Numerosi sportivi remarcabili ar putea plati din cauza lui Armstrong

Dupa mai bine de un deceniu de banuieli si suspiciuni, americanul Lance Armstrong, de sapte ori castigator al Turului Frantei, a recunoscut ca s-a dopat intr-un interviu acordat vedetei de televiziune Oprah Winfrey. Cazul sau nu a ramas fara urmari, o mare parte dintre sponsorii rutierului suferind grave pierderi financiare.

Acum, Dick Pound, unul dintre membrii Comitetului International Olimpic, propune chiar ca ciclismul sa fie exclus de la Jocurile Olimpice din cauza acestei „pete negre”! „Singurul mod prin care ciclismul se poate curata este ca oamenii care fac parte din el sa isi dea seama ca vor sa participe la Olimpiada si sa isi dea silinta sa revina in elita”, a anuntat Pound. De altfel, CIO se vede nevoit sa excluda un sport din programa pentru J.O de la Rio de Janeiro (2016), iar Pound considera ca acesta este momentul oportun pentru eliminarea ciclismului.

author avatar
Cristi Ionita
238 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger