AcasăSPORTCine va reprezenta Romania in cupele europene

Cine va reprezenta Romania in cupele europene

Rapidistii exulta dupa calificarea in Europa League, performanta nerealizata in ultimii trei ani

Final de sezon in Liga 1 cu o invingatoare surpriza (Otelul Galati) si nicio reprezentanta a Capitalei pe podium.

Rapidistii exulta dupa calificarea in Europa League, performanta nerealizata in ultimii trei ani

Cupa Romaniei ramane ultima necunoscuta a unei editii de campionat tensionate si surprinzatoare. Miercuri, Steaua si Dinamo lupta si pentru un loc in play-off-ul Europa League, palida consolare a celor mai galonate cluburi din tara. Toate celelalte dileme si-au gasit raspuns prin rezultatele rundei 34: Poli Timisoara este calificata in preliminariile UCL, in timp ce FC Vaslui si Rapid vor juca in Europa League, alaturi de „gemenele” Steaua si Dinamo.

Otelul in grupe, Poli in turul III preliminar

Campioana Otelul este ultima reprezentanta a Romaniei care intra direct in grupele Champions League; de la anul, castigatoarea titlului va juca tururi preliminare. La fel ca acum doi ani, Timisoara prinde turul III preliminar UCL. FC Vaslui este ocupanta ultimei trepte a podiumului si echipa calificata in play-off-ul Europa League. Cea de-a doua formatie care va juca in aceasta faza a competitiei se va alege dintre Steaua si Dinamo, finalistele Cupei Romaniei. In fine, Rapidul a incheiat pe 4 si este sigura de prezenta in turul III preliminar. La retrogradare, Univ.Craiova, Branesti, Urziceni si Sportul au semnat condica pentru Liga 2.

Participante in Liga Campionilor

Otelul Galati: grupe (13/ 14 septembrie)
Poli Timisoara: turul III preliminar (26/ 27 iulie)

Participante in Europa League

FC Vaslui: play-off (18 august)

Rapid: turul III preliminar (28 iulie)

Steaua: play-off sau turul II preliminar (18 august sau 14 iulie)

Dinamo: play-off sau turul II preliminar (18 august sau14 iulie)

Petrolul, victorie pentru promovare

In Liga 2, doar Ceahlaul si Concordia Chiajna (Seria I) sunt sigure de promovare. Seria a II-a mentine suspansul pentru ultimele doua nume: ieri, Petrolul a invins Dacia Mioveni (3-1) si este promovata in proportie de 95%, in timp ce FC Bihor mai are nevoie de un punct in urmatoarele doua meciuri pentru a fi sigura de revenirea pe prima scena.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger