AcasăSPORTChiriches, jandarmul lui Burak

Chiriches, jandarmul lui Burak

Chiriches a devenit capitanul echipei nationale

Nationala de fotbal a Romaniei da piept, marti seara, cu echipa similara a Turciei, intr-un meci de “totul sau nimic” pentru calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial din Brazilia, de anul viitor.

Chiriches a devenit capitanul echipei nationale
Burak Yilmaz este, de trei ani, o masina de inscris goluri (98 de reusite in 140 de meciuri oficiale)

Constient de miza partidei, Victor Piturca, selectionerul Romaniei, vrea sa pregateasca meciul cat mai in amanunt. Tehnicianul a umarit, deja, de trei ori inregistrarea partidei Turcia – Andorra, 5-0, de vineri seara si a tras o concluzie ferma. Desi Umut Bulut a fost considerat eroul meciului, gratie hattrick-ului reusit, Burak Yilmaz, vedeta lui Galatasaray Istanbul, ramane pericolul numarul unu pentru noi, pe la el trecand mai toate baloanele jucate de ofensiva turcilor. Piturca vrea sa-si ia toate masurile de siguranta, pentru a nu fi prins pe picior gresit de “Cristiano Ronaldo al turcilor”, iar asta ar putea insemna chiar schimbarea pozitiei lui Vlad Chiriches din schema.

In absenta lui Alexandru Bourceanu, suspendat, selectionerul Romaniei ar putea miza pe o avansare a lui Chiriches in linia mediana. Piturca il vede pe jucatorul lui Tottenham mult mai dinamic pe faza de constructie, in comparatie cu celelalte variante, Ovidiu Hoban si Ionut Neagu. In plus, tehnicianul vrea sa-i acorde lui Chiriches si o sarcina special, aceea de a-l supraveghea, in permanenta, pe Burak Yilmaz. In centrul defensivei, langa Dorin Goian, ar urma sa apara Valerica Gaman, de la Astra Giurgiu. O alta schimbare pe care o gandeste Piturca este inlocuirea lui Bogdan Stancu cu Cristi Tanase. Stelistul pare mai in forma si are atuul golului marcat pe finalul confruntarii cu Ungaria. In rest, echipa Romaniei ar urma sa fie nemodificata fata de meciul de vineri seara.

author avatar
Cristi Ionita
189 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger