AcasăSPORTCHELSEA este prima finalista UEFA CHAMPIONS LEAGUE

CHELSEA este prima finalista UEFA CHAMPIONS LEAGUE

CHELSEA Londra s-a calificat in finala UEFA CHAMPIONS LEAGUE, dupa ce a facut 2-2 in returul cu FC Barcelona din semifinale. La Londra, Chelsea se impusese cu 1-0.

Chelsea a cautat sa apere rezultatul cu orice pret, astfel ca Di Matteo a mizat pe „autobaza” inca din primul minut. Catalanii au atacat in valuri, dar au avut posesia aproape exclusiv intre careul de 16 metri al lui Chelsea si centrul terenului.

Baricada londoneza a cedat prima data in minutul 35, cand actiunea personala a pustiului-minune Isaac Cuenca a dus la golul marcat de Sergio Busquets.

Dupa numai trei minute, Terry face un gest necugetat, il loveste pe Alexis Sanchez cu genunchiul in spate si este eliminat direct.

Iniesta a facut 2-0 in minutul 44, dar Ramires a profitat de carentele sistemului defensiv al catalanilor, cel cu trei jucatori pe linia de fund, si a redus din diferenta in prelungiri.

Messi putea sa inchida jocul in minutul 49, dar argentinianul a demonstrat ca ramane un muritor si a irosit un penalty obtinut de Fabregas.

Pe final, Chelsea s-a aparat cu intregul efectiv in propriul careu si a dat lovitura prin Fernando Torres, cel care a marcat golul de 2-2 in prelungiri si a devenit primul spaniol care marcheaza, in UEFA Champions League, atat impotriva Realului, cat si impotriva Barcelonei.

O degajare la intamplare a londonezilor l-a facut pe „El Nino” sa scape singur cu portarul advers si sa-l execute fara probleme pe Victor Valdes.

Chelsea va da piept, in finala UEFA Champions League, cu invingatoarea dintre Bayern Munchen si Real Madrid.

author avatar
Cristi Ionita
354 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger