AcasăSPORTCFR Cluj a vandut jucatori de 21 de milioane de euro!

CFR Cluj a vandut jucatori de 21 de milioane de euro!

Ultimul transferat din Gruia este senegalezul Modou Sougou, cumparat de Olympique Marseille cu patru milioane de euro.

Reteta succesului este simpla: se castiga titlul si apoi se vand vedetele echipei, dar numai dupa o participare macar decenta in grupele Ligii Campionilor!

Din 2008 incoace, patronul Arpad Paszkany si-a perfectionat afacerea, reusind sa faca un profit de 21 de milioane de euro numai din transferurile jucatorilor. Ieri, Modou Sougou a efectuat primul antrenament cu noii sai colegi de la Olympique Marseille; in acelasi timp, oficialii CFR-ului calculau in felul urmator: senegalezul a venit gratis in Gruia si-a plecat pe patru milioane de euro! Din acesti bani, un milion ii revine fotbalistului, conform unei clauze stipulate in contractul dintre cele doua parti, iar trei milioane raman in contul clubului!

Cu numai o saptamana in urma, campioana en-titre a Romaniei a incasat de la Al Nasr 2,7 milioane de euro pe Rafael Bastos, alt jucator adus gratis la formatia clujeana.

Alvaro Pereira a dat tonul

In 2009, dupa numai un sezon petrecut la CFR Cluj, Alvaro Pereira era vandut la FC Porto pe 4,5 milioane de euro. Clubul patronat de Arpad Paszkany il cumparase pe sud-american cu 2,5 milioane, astfel ca a realizat un profit de doua milioane de euro. Anul urmator, ardelenii au mai facut doi pasi timizi pe piata transferurilor. Sebastian Dubarbier si Ciprian Deac au adus 3.750.000 de euro, prin transferurile lor la Lorient, respectiv Schalke 04. Mai merita mentionate si transferurile lui Juan Emanuel Culio – cumparat cu 600.000 de euro si vandut la Galatasaray pe 2 milioane – si Renan Garcia – venit liber de contract si vandut pe 4,2 milioane de euro la Sampdoria.

Lovitura Traore

Una dintre cele mai importante afaceri derulate de gruparea „feroviara” (si, cu siguranta, un exemplu pentru celelalte cluburi din Liga 1) l-a avut in prim plan pe Lacina Traore. Ivorianul a fost adus la Cluj pe cand era un junior, iar increderea care i s-a aratat, dar si talentul nativ al sau i-au adus transferul, in 2011, la Kuban Krasnodar; 4 milioane de euro a incasat CFR de pe urma africanului! Ulterior, Kuban l-a cedat pe Traore la Anji Mahacikala, pe 19 milioane de euro, iar 20% din aceasta suma trebuia sa revina clujenilor. Rusii au avut, insa, grija sa nu plateasca nici in ziua de azi.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
376 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger