AcasăSPORTCerem pedepsirea jigodiilor care paraziteaza fotbalul din Romania!

Cerem pedepsirea jigodiilor care paraziteaza fotbalul din Romania!

Intreg entuziasmul de care am avut parte dupa calificarea la Euro 2016 s-a spulberat in cele 90 de minute petrecute pe arena din Lyon. Romania – Albania a fost oglinda fidela a starii de fapt in care se afla fotbalul din tara noastra; dam Europei un campionat al cluburilor insolvente si suntem clienti fideli ai Tribunalului de la Lausanne, unde mergem sa ne plangem judecatorilor elvetieni ca vecinul a furat mai mult decat noi. Colac peste pupaza, avem o conducere a Federatiei impusa, nu aleasa. Pe linie de partid, de servicii, parca nici nu mai conteaza atat timp cat presedintele FRF raspunde cu „Ordonati!” la unele apeluri.

A fost primul turneu final pentru Razvan Burleanu si acolitii sai. Speram sa fie si ultimul! In campania din 2014, s-a batut cu caramida in piept ca el aduce schimbarea in fotbalul romanescu. Vorbea despre o alta mentalitate, un program bazat pe profesionalism, investitii etc. Nici n-a apucat echipa nationala sa debuteze la Euro 2016, ca tandemul Burleanu – Bodescu si-a si taiat o felie din prima de calificare. Cate 92.000 de euro de caciula. Pe merit, doar au jucat si ei in preliminarii, nu-i asa?!

Nu dam verdicte si nici n-aratam cu degetul spre cine este de vina pentru acest „european” la care ne-am facut de ras. Dar parca ajunge cu atata ipocrizie si teroare in fotbalul romanesc! Nu votezi cu cine trebuie, ai grija, iti da tarcoale ANAF-ul, vine DNA-ul peste tine! Gata, pana aici, jos labele de pe echipa nationala! Nu va apartine voua, e a noastra, lasata mostenire de Dobrin, Balaci, Hagi si Gica Popescu.

Iordanescu, un general fricos

Selectionerul Romaniei are grad de general in Armata, dar nu stim cati soldati ar avea curajul sa-i stea alaturi in lupta. La Euro, Anghel Iordanescu s-a speriat pana si de umbra sa. N-a riscat nimic nici macar in ceasul al 11-lea. Din contra, in repriza a doua a meciului cu Albania am jucat vreo 10 minute fara atacant, intre accidentarea lui Alibec si introducerea in teren a lui Andone.

„Tata Puiu” a preferat sa improvizeze, l-a avansat pe Stancu, l-a mutat in banda stanga pe Popa, in fine, un talmes-balmes de care s-au bucurat doar albanezii. „Chiar nu ne reprosam nimic!”, si-a inceput discursul la conferinta de presa, unul continuat cu laude la adresa adversarului, „care are 21 de jucatori care activeaza in strainatate. Nu mai e Albania de pe vremea lui Florea Dumitrache”. Atunci, vorba lui Budescu, „tu de ce mai esti selectioner pe vremea asta?”.

„Albanezii au fotbalisti care evolueaza in competitii puternice si, realist, pentru noi a fost o performanta ca am ajuns aici”, a mai spus Iordanescu. Ba, ne-a dat gol unul pe care-l cheama Armando si joaca in Liechtenstein, la FC Vaduz!!!

La un asemenea discurs, mai ca-i dam dreptate colonelului Remus Macovei, cel care a criticat avansarea lui Anghel Iordanescu la gradul de general: „Avansarea lui Iordanescu a inceput de la generalul Mihai Iliescu, presedintele Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere. Asociatia lui este o «fabrica de generali». Fara propunerea din partea acestei asociatii, avansarea nu era posibila. Pregatesc un documentar despre cum se fac generalii in Romania! Ca militar de cariera, nu pot accepta batjocorirea gradului de general. Aceste randuri se vor un semnal de alarma pentru incetarea acordarii de grade militare unor spotivi”.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
880 afisari
Zenville

Ultimele știri

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...
proger