AcasăSPORTCel mai puternic impresar din lume face cat 1% din PIB-ul Portugaliei!

Cel mai puternic impresar din lume face cat 1% din PIB-ul Portugaliei!

Jorge Mendez este taticul impresarilor din fotbal

Intr-una dintre cele mai aglomerate veri in privinta transferurilor, un singur nume s-a detasat de concurenta: Jorge Mendes, portughezul care administreaza o afacere de 700 de milioane de euro!

Jorge Mendez este taticul impresarilor din fotbal

Este cunoscut pe absolut toate continentele si nimic nu misca in fotbalul mare fara ca el sa stie. De la un tip care vindea casete video la inceputul anilor `90, lusitanul Jorge Mendes a ajuns sa fie comparat cu personaje din filme, despre el Joan Laporta (presedinte la FC Barcelona si fauritorul marii echipe a lui Pep Guardiola) afirmand ca „este mai tare ca Jerry Maguire, interpretat de Tom Cruise”. Ultimul tun dat de Mendes are in prim plan clubul Real Madrid: l-a adus pe Santiago Bernabeu pe James Rodriguez, vedeta „mondialului” din Brazilia. Pretul transferului: 80 de milioane de euro. Comisionul agentului: intre minimum patru si maximum opt milioane, in functie de cifrele inregistrate de jucator in primul sezon. La maruntis este trecut „pachetul” livrat prietenului Abramovici: Diego Costa si Felipe Luis pentru Chelsea, undeva spre 70 de milioane de euro.
In ultimii ani, „Gestifute” – firma de impresariat a lui Mendes – a intermediat transferuri de minimum 150 de milioane de euro, intreaga afacere administrata ridicandu-se la 700 de milioane de euro. Ce inseamna asta? Cam 1% din PIB-ul Portugaliei! La asemenea performante nu putea ajunge decat un om care munceste 24/7, spun cunoscatorii. Iar programul unei saptamani obisnuite din viata lui Jorge Mendes tinde sa le dea dreptate. Luni are programat drum in SUA, pentru discutii cu patronii de la Los Angeles Galaxy si New York Red Bulls, marti coboara in America de Sud, apoi revine in Europa pentru o intrevedere cu Roman Abramovici  (renegocierea salariilor clientilor pe care-i are la Chelsea), apoi fuga la Madrid, sa afle la vedeta mai pofteste Florentino Perez si abia intr-un final cina cu sotia, intr-o seara, la un restaurant de pe insula Madeira. „Stau 14 ore pe zi cu bluetooth-ul nedezlipit de la ureche”, s-a confesat Mendes intr-un interviu.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
288 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger