Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Sport » Cel mai bogat fotbalist din lume

Cel mai bogat fotbalist din lume

Autor:

Un mijlocas francez care joaca in prima liga din Spania are o avere mai mare decat Messi, Ronaldo si Neymar la un loc.

 

Mathieu Flamini 3 720x405 Cel mai bogat fotbalist din lume

Flamini este asociat cu economistul Pasquale Granata si, la numai 34 de ani are o avere estimata la peste 30 de miliarde de euro

Fost jucator la Arsenal si Milan, Mathieu Flamini va implini luna viitoare 34 de ani. Averea lui  vine din faptul ca este coproprietarul unei firme din domeniul bioindustriei, GF Bio Technicals, evaluata la peste 30 de miliarde de euro. Flamini, mijlocasul francez care a semnat saptamana trecuta cu echipa spaniola Getafe, este prezentat de ziarul Marca drept “cel mai bogat” fotbalist din lume. Francezul a initiat foarte discret aceasta afacere in urma cu zece ani, impreuna cu un asociat italian. Cu mai multe milioane de euro, el a lansat acest startup specializat in producerea acidului levulinic, o molecula extrasa din deseurile vegetale si prezentata ca un posibil inlocuitor al petrolului.

Flamini 3 331x500 Cel mai bogat fotbalist din lume Flamini 720x360 Cel mai bogat fotbalist din lumeFlamini este coproprietarul acestei firme cu sediul in Olanda, care produce in Italia si s-a extins in Statele Unite. Calitatea de coproprietar al acestei firme l-a adus anul 2017 pe Flamini in atentia anchetei “Paradise Papers”, aminteste presa franceza. Potrivit acestei anchete, Flamini ar fi actionarul mai multor firme cu sediul in Malta si in Insulele Virgine Britanice si ar fi legat de oligarhul rus Aliser Usmanov, actionar al lui Arsenal. Fotbalistul nu a comentat niciodata aceste dezvaluiri. Pana acum, Faiq Bolkiah era considerat cel mai bogat fotbalist din lume. El evolueaza in prezent la echipa de juniori a lui Leicester, dupa ce a trecut inainte pe la Chelsea. El este nepotul sultanului Bruneiului, Hassanal Bolkiah, cel care are o avere de peste 15 miliarde de dolari. Flamini este asociat cu economistul Pasquale Granata. “Timp de sapte ani nu am vorbit cu nimeni despre acest lucru. Am fost dintotdeauna apropiat de natura, m-au preocupat schimbarile climaterice, incalzirea globala. Acum putem rezolva o parte a problemei. Acidul levulinic este una din cele 12 molecule capabile sa inlocuiasca petrolul in orice forma a sa si este identificata si aprobata de Departamentul de Energie al SUA. Suntem pionieri, deschidem o piata complet noua”, a declarat Flamini pentru The Sun.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!