AcasăSPORTCat costa cele 229 de ”pom-pom girls” trimise de Kim la JO

Cat costa cele 229 de ”pom-pom girls” trimise de Kim la JO

Nordul merge ca pe ace cu fetele nord-coreene din cauza sanctiunilor internationale impuse Phenianului

Guvernul sud-coreean a acceptat, ieri, un buget de peste 2 milioane de euro pentru a acoperi cheltuielile delegatiei nord-coreene la olimpiada din Pyeongchang.

Nordul merge ca pe ace cu fetele nord coreene din cauza sanctiunilor internationale impuse Phenianului

Mai precis, factura se ridica la 2,86 miliarde de woni (2,13 milioane de euro) din care vor fi platite cheltuielile de transport, hotel, hrana si alte alte cheltuieli ale celor 229 de „pom-pom girls”, a unei echipei de taekwondo si a celor aproximativ 140 de artisti, a precizat Ministerul sud-coreean al Unificarii intr-un comunicat. Iar ”dureroasa” factura pentru cei 22 de atleti nord-coreeni care participa la intrecerile olimpice va fi achitata independent de Comitetul Olimpic International.

©JEAN CHRISTOPHE BOTTEPAMAXPPP epaselect epa06523238 Members of the North Korean delegation wave flags as they wait for the start of the Womens Slalom race at the Yongpyong Alpine Centre during the PyeongChang 2018 Olympic Games South Korea 14 February 2018 The Womens Slalom race is being canceled due to weather conditions EPA EFEJEAN CHRISTOPHE BOTT

Seul merge ca pe oua in aceasta situatie pentru a se asigura ca vizita nord-coreenilor nu duce la incalcarea numeroaselor sanctiuni internationale impuse Coreei de Nord din cauza programelor balistice si nucleare ale Phenianului. Banii vor merge direct in buzunarele profesionistilor implicati, fara sa treaca pe la autoritatile nord-coreene. Ministrul Unificarii, Cho Myoung-gyon, aflat in fruntea Consiliului de Promovare a Comertului Sud-Nord, care aloca aceste fonduri, a explicat ca prezenta nord-coreeana la Jocurile Olimpice a furnizat ”un impuls esential pentru imbunatatirea relatiilor inter-coreene si a pacii peninsula coreeana”. Oficialul a recunoscut insa preocuparile legate de participarea Coreei de Nord. „Am tinut cont de regulile CIO, de normele internationale si de sanctiunile impotriva Nordului”, a spus ministrul, citat de agentia Yonhap. Presedintele nord-coreean Kin Jong-un a salutat anterior ”calitatea” gazduirii rezervata de sud sorei sale, Kim Yo Jong , cu ocazia vizitei istorice a acesteia la Jocurile Olimpice.

author avatar
Tudor Borcea
531 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger