AcasăSPORTCartile sunt facute: pe 25 mai, Bute se bate in Romania!

Cartile sunt facute: pe 25 mai, Bute se bate in Romania!

Clubul canadian Interbox, la care pugilistul roman este legitimat, planuieste ca urmatoarea partida a galateanului sa aiba loc la Bucuresti.

Bute ar putea redeveni campion mondial in tara natala

Astfel, pe 25 mai, Lucian Bute ar urma sa-l infrunte pe invingatorul dintre camerunezul Sakio Bika si muntenegreanul Nikola Sjekloca (16 februarie). Daca va trece si peste acest examen, Bute ar urma sa lupte in toamna pentru unificarea centurilor IBF (Froch), WBA (Kessler) si WBC (Ward).

Jean Bedard, presedintele clubului Interbox, confirma scenariul si sustine ca tocmai din acest motiv s-a si ales ca urmatoarea gala a galateanului sa aiba loc in Romania, in aceeasi zi in care se disputa si meciul Froch – Kessler, adica pe 25 mai! Din cate se zvoneste, gigantul media Sky Sports va dedica o zi intreaga acestor doua lupte, transmise in direct, una dupa alta, de la Londra, respectiv Bucuresti.

Vestea l-a bucurat in primul rand pe Lucian Bute, care a declarat in presa canadiana ca, „dupa ce mi-am aparat centura de campion mondial acasa (n.n. – contra lui Jean Paul Mendy, in iulie 2011), a venit momentul sa castig o centura de campion mondial in fata romanilor mei!”.

Canadienii vor unificarea centurilor la Montreal

Stiut fiind faptul ca meciul-meciurilor va avea loc in toamna, cu trei centuri pe masa, Jean Bedard trage sforile ca respectiva gala sa fie organizata la Montreal. De aceea a si acceptat sa „cedeze” romanilor organizarea urmatoarei lupte a lui Lucian Bute, din 25 mai. Plus de asta, un cuvant important l-au avut si reprezentantii Sky Sports, care, din considerente de fus orar, si-au dorit mai mult un „duplex” Londra – Bucuresti decat unul Londra – Montreal.

author avatar
Cristi Ionita
381 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger