AcasăSPORTCanotoarea Sarah Tait, vicecampioana olimpica, a murit la doar 33 de ani

Canotoarea Sarah Tait, vicecampioana olimpica, a murit la doar 33 de ani

In ciuda unei lupte curajoase pe care a dus-o timp de doi ani cu o boala nemiloasa, campioana mondiala a cedat in fata mortii, la o varsta la care pentru multi tineri viata abia incepe.

Vestea grea a mortii australiencei Tait a fost anuntata lumii de catre reprezentantii Victorian Institute of Sport, joi, intr-un mesaj emotionant. Sarah Tait, al carei nume va ramane pentru totdeauna in istoria canotajului australian si mondial, deopotriva, a castigat trei medalii la campionate mondiale, si un argin olimpic, in 2012, la Londra, alaturi de coechipiera sa, Kate Hornsey.

La nici un an de cand experimenta fericirea cuceririi titlului de vicecampioana olimpica in sportul de care era atat de pasionata, Sarah a trecut de la extaz la agonie. In martie 2013, a primit o lovitura greu de imaginat – un diagnostic de cancer cervical. In ciuda faptului ca o astfel de veste este foarte greu de acceptat, Tait nu s-a dat batuta, a luat o pauza de la cariera sportiva si s-a dedicat intru totul luptei cu boala.

Nu a fost singura, l-a avut alaturi pe sotul ei, Bill, si pe cei doi micuti ai familiie- mezinul Luca si fetita Leila, doi copii frumosi si zambitori, dupa cu se poate vedea din pozele pe care fericita mamica le posta pe o cunoscuta retea de socializare. Din pacate, insa, la acest inceput de martie, drumul pe pamant al sportivei australience s-a incheiat, la doar 33 de ani.

sursa foto: Twitter/Sarah Tait

author avatar
Cristina Stefan
379 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger