AcasăSPORTCampioana Otelul finanteaza o expeditie in Himalaya

Campioana Otelul finanteaza o expeditie in Himalaya

Varful Cho Oyu este al 6-lea ca inaltime din lume

Marius Stan va asigura bugetul unei echipe de alpinisti romani care va escalada varful Cho Oyu, al saselea de pe Terra. Steagul campioanei va flutura la 8.201 metri.

Varful Cho Oyu este al 6-lea ca inaltime din lume

Doi tineri, Tiberiu Pintilie (27 de ani) si Adrian Faku (23 de ani), si un veteran (Bogdan Pintilie – 43 de ani) si-au propus sa urce in Himalaya, pe varful Cho Oyu, al 6-lea ca inaltime de pe glob, aflat la o altitudine de 8.201 metri. Startul expeditiei se va da pe 4 septembrie, iar in data de 3 octombrie, alipinistii si-au propus sa fie pe varful Cho Oyu. Explicatia pentru alegerea acestor date este simpla, afirma galateanul Tiberiu Pintilie: „Pe 1 octombrie este Ziua Chinei, iar pe 3 se aniverseaza altceva. Exact in acea zi a anului 1949, Romania a recunoscut China ca republica populara, fiind al treilea stat din lume care facea acest lucru”.

Tiberiu, Adrian si Bogdan sunt alpinisti profesionisti

Tiberiu, Adrian si Bogdan vor urca pe Cho Oyu fara serpasi, fara masti de oxigen sau orice alt ajutor extern. Cum o asemenea expeditie este extrem de costisitoare, cei trei au cautat finantare in toata tara. Ideea de a arbora steagul campioanei Otelul i-a venit lui Tiberiu, iar directorul Marius Stan s-a aratat incantat. Pozele si un mic filmulet vor fi marturia arborarii drapelului „otelar” la 8.201 metri deasupra marii. In plus, pe langa suma de 3.000 de euro, clubul Otelul va asigura temerarilor si suplimentele nutritive si sustinatoarele de efort.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
274 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger