AcasăSPORTCale libera spre semifinale

Cale libera spre semifinale

Desi a refuzat sa joace in Canada, Simona Halep ramane marea speranta a Romaniei in Fed Cup

Karin Knapp n-a rezistat decat 88 de minute in fata Simonei Halep, in turul 1 la Australian Open, primul turneu de Grand Slam pe 2015.

Simona Halep le face semn rivalelor ca este pregatita sa lupte pentru trofeu la Australian Open

Singurele emotii au fost in startul meciului, cand italianca si-a castigat serviciul si apoi a facut break. De la 0-2, Simona a revenit si n-a mai facut pasi gresiti, preluand conducerea atat la scor, cat mai ales la joc. „A fost greu, la inceput chiar am fost putin nervoasa, dar cred ca este normal. Am castigat pana la urma si totul e bine. Cand ma enervez, incerc sa ma gandesc ca joc un meci ca oricare altul. Trebuie sa tin mingea mai mult in teren pentru a-mi relaxa bratele. Nu trebuie sa gresesc prea mult, este totusi un turneu de Grand Slam. Per ansamblu, cred ca m-am descurcat foarte bine. E pentru a 3-a oara cand joc pe arena principala intr-un turneu. M-am bucurat cand am intrat si am vazut atat de multa lume in tribune”, a comentat Simona Halep la finalul intalnirii cu Karin Knapp.
Desi puteam avea un duel romanesc in turul 2, s-a opus australianca Jarmila Gajdosova (nr. 62 WTA), care a invins-o in doua seturi pe Alexandra Dulgheru (6-3, 6-4). Astfel, in urmatorul meci, Halep va da peste Gajdosova, o adversara pe care n-a mai intalnit-o niciodata in intreaga cariera. Reprezentanta gazdelor este la a 10-a participare la Australian Open, dar pana acum n-a izbutit sa treaca de turul 1, eliminarea Alexandrei Dulgheru fiind cea mai mare performanta a carierei. „Cred ca am jucat bine, asa ca trebuia sa vina si o victorie la un moment dat. Este al 10-lea an in care joc la acest turneu, deci cu siguranta ca se cuvine sa sarbatoresc succesul asta. Evident, Simona Halep este o jucatoare foarte buna, vorbim despre numarul 3 in lume. Dar, eu de cateva zile tot joc impotriva unor sportive care au fost in Top 10 in ultimii ani, asa ca pentru mine si acesta va fi un meci ca oricare altul. Voi juca la fel ca pana acum si voi incerca sa ma impun”, a reactionat Jarmila Gajdosova dupa victoria obtinuta in fata Alexandrei Dulgheru.

A scapat de Ana Ivanovici!

Recunoscut drept un turneu al surprizelor, Australian Open nu s-a dezmintit nici in editia de acum, care a debutat furtunos, cu mai multe surprize pe tabloul feminin. In primul rand, de remarcat faptul ca Simona Halep a scapat de trei adversare puternice de pe partea sa de tablou: Sabine Lisicki (era o posibila adversara pentru turul 3) a fost invinsa de Kristina Mladenovici (6-4, 4-6, 2-6), Anastasia Pavlyuchenkova (potential adversar in „optimi”) a cedat la belgianca Wickmayer (6-4, 3-6, 3-6), in timp ce socul zilei l-a oferit cehoaica Lucie Hradecka, care a dispus de Ana Ivanovici (6-1, 3-6, 2-6). Sarboaica putea sa o intalneasca pe romanca in sferturile de finala.

Irina Begu a trimis acasa pe Angelique Kerber!

A 9-a favorita a competitiei de la Antipozi, nemtoaica Angelique Kerber paraseste turneul din chiar primul tur. Si asta din cauza unei romance! Irina Begu (nr. 39 WTA – foto) a batut-o pe Kerber in doua ore si trei seturi (6-4, 0-6, 6-1). Pentru acest succes, Begu va primi 70 de puncte in clasamentul WTA si un cec in valoare de 42.700 de euro.
Luni, doar o romanca a mai jucat la Australian Open, Sorana Cirstea fiind invinsa de Alexandra Panova (locul 150 in lume!), scor 7-5, 6-0!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger