AcasăSPORTCainii latra... 28 mai 2013, una dintre cele mai negre zile din...

Cainii latra… 28 mai 2013, una dintre cele mai negre zile din istoria FC Dinamo

Ionut Negoita

Acuze, jigniri si amenintari in tabara dinamovista la nici o ora distanta de la incheierea sezonului 2012/2013. Actionarul majoritar Ionut Negoita n-a mai avut rabdare pana a doua zi si l-a dat afara pe antrenorul Cornel Talnar chiar de marti seara, imediat dupa victoria „cainilor” la Galati, 1-0 pe terenul Otelului.

Ionut Negoita pare depasit de situatia de la Dinamo

Anuntul ca Dinamo va aborda campionatul viitor cu un nou staff tehnic a fost facut de Negoita in direct la televizor, dupa ultima moda in materie de management sportiv. „Antrenorul are rolul sa lucreze cu jucatorii, sa-i remonteze. De unde, ca, la noi, antrenorul mai rau ii inflameaza si arunca vina pe jucatori! Antrenorul ii atata impotriva patronului. Am avut prea multa rabdare, ajunge, incepand din aceasta seara, despre Cornel Talnar vorbim ca despre fostul antrenor al lui Dinamo! Voi renunta la trecut pentru ca este o cloaca in jurul clubului care face mult rau. E lipsa de profesionalism, Talnar discuta strategia lui Dinamo prin baruri, nu se poate asa ceva!”, au fost primele cuvinte rostite de Negoita. De tirul patronului nu a scapat nici Cornel Dinu: „Voi veni cu persoane noi, voi veni cu legende noi, cum e Dudu Georgescu, cel mai mare fotbalist, care are si caracter. Toti cei care au avut o contributie importanta in conducerea lui Dinamo si-au aratat valoarea. Trebuie sa-i las si pe alti, sa vad ce pot si ce stiu. Sunt multe legende, Dudu Georgescu este o legenda mult mai importanta decat domnul Dinu, adica are performante mult mai mari. Daca Dinu era atat de mare stiutor in fotbal, se implica pana acum”.

Cornel Talnar

Talnar s-a specializat in ironii

Si dupa meciul de la Galati, castigat de Dinamo cu 1-0, antrenorul Cornel Talnar a ironizat conducerea FC Dinamo. Printre altele, „Tantarul” a dezvaluit si conditiile in care a lucrat cu echipa in acest an: „N-a mai fost niciodata asa la Dinamo. Flamanzi, amarati, necajiti, acesti jucatori au dat totul pe teren, au demonstrat ca pot face rezultate bune daca pun suflet. In etapa a 11-a din retur, s-a produs un scurtcircuit la echipa, cand baietilor li s-a spus ca afara sunt alti 30 de fotbalisti care bat la usa lui Dinamo In clipa aceea, jucatorii mi-au spus ca ei nu mai intra pe teren, sao faca aia 30! Asa mi-e dat mie de la Dumnezeu, sa scot corabia dinamovista din furtuna si altii sa vina si sa o duca mai departe. Dar nu am ce face, asa sunt oamenii in tara asta”.

Cornel Dinu

Dinu a facut tahicardie

Vestea ca a fost pus pe liber de Ionut Negoita nu l-a  luat prin surprindere pe Cornel Dinu. Totusi, vizibil afectat, „Mister” a facut tahicardie (accelerare a frecventei batailor inimii, peste 90 de pulsatii pe minut) cu variatii bruste de tensiune, problemele la inima tinandu-l ieri in casa pe fostul mare fotbalist din Stefan cel Mare. Aproape sigur, „Procurorul” va prelua o functie in conducerea FC Vaslui, acolo unde este dorit cu insistenta de fostul arbitru Adrian Porumboiu.
Inlocuitorul lui Cornel Dinu la Dinamo nu se afla la prima experienta de acest gen. Dudu Georgescu a mai fost adus in „Groapa” undeva spre sfarsitul anilor ’90, dar nu s-a remarcat cu nimic. Angajatii clubului din acea perioada vorbesc ca fostul mare golgeter era aproape zilnic mult prea vesel, pranzul gasindu-l intr-o stare avansata de… euforie.

Da afara 80% din lot

Curatenia in lotul dinamovist a inceput inca de ieri, cand mai multi jucatori au fost chemati la RIN Hotel sa li se comunice incetarea colaborarii. Primii trecuti pe lista neagra: Axente, Scutaru, Tudose, Dandea, Stanescu si Filip. „Jucatorii care vor veni la Dinamo trebuie sa fie trup si suflet pentru echipa, sa dea totul pe teren. Vrem sa reconstruim de la zero si asta vom face, vor fi schimbari majore, probabil in proportie de 80%”.

Ionel Ganea

Club serios, caut antrenor. Ofer salariu avantajos

La prima vedere, un anunt de luat in seama, insa realitatea este cu totul alta. Ionut Negoita vrea un staff tehnic nou, dar pune o conditie jignitoare si pentru Liga 2: antrenorul principal trebuie sa accepte un salariu lunar de 3000 de euro! Favorit este Ionel Ganea („U” Cluj), dar o solutie vine si din curtea proprie. Tibor Selymes pregateste Dinamo 2 si este oricand gata sa muncesca aproape gratis si la echipa mare.

Tibor Selymes

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
397 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger