AcasăSPORTC.M. de handbal:Danezele se tem de romance

C.M. de handbal:Danezele se tem de romance

Jorgensen, convins ca Danemarca va avea un meci foarte greu cu Romania

Victoria Romaniei in fata Braziliei, campioana mondiala en-titre, a bagat spaima in Danemarca, adversara pe care handbalistele noastre o vor intalni diseara in sferturile de finala ale Campionatului Mondial.

Jorgensen, convins ca Danemarca va avea un meci foarte greu cu Romania

In conferinta de presa care a precedat duelul din aceasta seara, selectionerul danez Klavs Bruun Jorgensen a vorbit despre forta romancelor, pe care le-a urmarit la joc chiar in partida cu Brazilia, din „optimi”.
Jorgensen sustine ca, pentru a se califica in semifinale, fetele sale trebuie sa se autodepaseasca la fel cum au facut romancele in meciul cu Brazilia: „Stim ce urmeaza. Ne asteapta romancele si avem foarte mult respect pentru ele. Stim ca au batut Brazilia, care este o echipa buna, deci o sa mergem in urmatoarea partida cu aceeasi putere cu care am jucat in prima parte a intalnirii cu Suedia”. Danemarca a invins Suedia la sapte goluri diferenta, scor 26-19. De partea cealalta, Ada Nechita si Cristina Neagu dau asigurari ca sunt pregatite sa infrunte reprezentanta tarii gazda si promit o noua evolutie de exceptie.

Numai echipe din Europa in „sferturi”

Doar echipe europene s-au calificat in sferturile de finala ale C.M. din Danemarca. Capul de afis  al acestei faze este tinut de confruntarea dintre Norvegia si Muntenegru, o reeditare a finalei olimpice din 2012, castigata de scandinave, dar si a finalei Euro 2012, unde s-a impus Muntenegrul.
Cu vedeta Katarina Bulatovici (foto) pe teren, Muntenegru a trecut facil in „optimi” de Angola (38-28), in timp ce Norvegia a trimis acasa Germania (28-22). Rusia si-a continuat si ea parcursul perfect si a dispus de Coreea de Sud cu 30-25, urmand sa joace in sferturi cu Polonia. Echipa antrenata de danezul Kim Rasmussen („principal” la CSM Bucuresti) a produs marea surpriza a optimilor, eliminand Ungaria (24-23). In fine, ultimul „sfert” va fi intre Olanda si Franta.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
366 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger