AcasăSPORTBute, unda verde pentru Olimpiada de la Rio!

Bute, unda verde pentru Olimpiada de la Rio!

Lucian Bute isi poate trece in palmares si un titlu olimpic la supermijlocie

Federatia Internationala de Box Amator (AIBA) se va pronunta in aproximativ trei luni asupra unei reforme care vizeaza deschiderea Jocurilor Olimpice tuturor pugilistilor profesionisti, incepand din vara acesta, la Rio de Janeiro.

Lucian Bute isi poate trece in palmares si un titlu olimpic la supermijlocie

Chiar presedintele acestei organizatii, taiwanezul Wu Ching-Kuo, a facut public demersul. Daca va fi adoptata, reforma pregatita de AIBA va sterge diferenta istorica dintre boxerii profesionisti si cei amatori. Conform presedintelui AIBA, o asemenea reforma este de dorit, deoarece ea ar permite celor mai buni boxeri sa poata concura la Olimpiada. „Este, fara nicio indoiala, cel mai bun lucru de facut pentru a creste posibilitatea pentru boxerii profesionisti de a participa la Olimpiada”, considera Wu. AIBA este singura organizatie internationala de box recunoscuta de Comitetul International Olimpic (CIO) si stabileste, in consecinta, regulile de selectie pentru JO.
In cazul in care propunerea presedintelui va fi aprobata de Congresul AIBA, atunci marile nume ale boxului, precum americanul Floyd Mayweather, ar putea fi selectionati pentru a reprezenta tarile lor la Jocurile de la Rio (5-21 august 2016). Pentru Romania ar fi o veste extraordinara, in conditiile in care Lucian Bute, Viorel Simion, Bogdan Dinu, „Jo Jo” Dan sau Cristian Ciocan sunt deja nume consacrate in boxul profesionist.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger