AcasăSPORTBute: "Sunt mai rapid ca Froch!"

Bute: „Sunt mai rapid ca Froch!”

Bute este cu trei ani mai tanar decat Froch

Cu mai bine de o luna inainte de marea confruntare cu britanicul Carl Froch, campionul roman Lucian Bute recunoaste ca meciul de la Nottingham va fi cel mai important din cariera sa.

Bute este cu trei ani mai tanar decat Froch

Incantat ca-si va masura fortele cu un adversar de talia lui Froch, fost dublu campion mondial, Bute pare extrem de montat si dispus sa demonstreze, pe 26 mai, de ce este considerat unul dintre cei mai buni pugilisti din lume.

”Cobra” are deja doua infrangeri la activ

“Meciul cu Froch este cel mai important al carierei mele. Carl are un CV impresionant si s-a batut cu toata crema boxului” spune campionul din Pechea. Lucian anunta ca a studiat deja mai multe meciuri disputate de adversarul sau si este convins ca britanicul a facut la fel. “La Nottingham nu avem cum sa ne surprindem. Am urmarit pe video cateva dintre meciurile lui Froch si, in linii mari, cam stiu la ce sa ma astept. Sunt sigur ca si Carl a urmarit cu atentie cateva dintre partidele mele” afirma Bute. Pugilistul roman este convins ca meciul din 26 mai va fi decis exclusiv de doua aspecte: viteza sa sau agresivitatea lui Froch. “Carl este un boxer redutabil, foarte solid, foarte puternic. Loveste puternic, nu face pasul inapoi, insa cred ca eu sunt mai rapid in miscari si pot sa-i contracarez tactica. In final, totul se va rezuma la o batalie intre forta lui si viteza mea” precizeaza campionul IBF.

Froch: “Il respect enorm pe Bute, dar pe 26 mai il voi bate”

Obisnuit sa-si atace verbal adversarii inaintea meciurilor, Carl Froch are  acum o atitudine mult mai temperata inaintea disputei cu Bute. Intrebat despre schimbarea de comportament, britanicul a precizat: “De obicei atac doar daca sunt atacat, dar Lucian a aratat ca este un adevarat gentleman astfel ca are tot respectul meu. Ii multumesc ca a acceptat sa ne batem la mine acasa. Il respect enorm pentru curajul de care da dovada, dar pe 26 mai il voi bate”. Exista informatii ca Froch ia foarte in serios posibilitatea de a deveni, pentru a treia oara, campion mondial. Conform presei britanice, daca de obicei incepea sedintele de sparring cu cinci saptamani inaintea unui meci, Carl se pregateste mult mai intens pentru meciul cu Bute. Pugilistul britanic a inceput inca de la sfarsitul lunii martie sa faca reprize de sparring cu boxeri din lotul olimpic al Marii Britanii care se pregatesc pentru Jocurile Olimpice de la Londra, din vara.

De unde “Cobra” Froch?

Ajuns la aproape 35 de ani, Carl Froch este cunoscut, de cativa ani, si sub numele de “Cobra” Froch. Intrebat de unde si pana unde porecla de “Cobra”, britanicul a precizat ca are acest supranume de la sfarsitul lui 2007. Robert McCracken, antrenorul lui Froch, a fost primul care i-a spus “Cobra”, dupa victoriile prin knock-out obtinute impotriva lui Serghei Tatevosian si Robin Reid. McCracken l-a comparat pe Froch cu un sarpe care sta in expectativa si pregateste lovitura decisiva plina de venin.

author avatar
Cristi Ionita
265 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger