AcasăSPORTBute are liber spre aurul olimpic

Bute are liber spre aurul olimpic

Bute își poate trece în palmares singura centură care îi lipsește

Planul președintelui AIBA, Ching-Kuo Wu, de a permite pugiliștilor profesioniști să boxeze la Jocurile Olimpice, a trecut cu majoritate de voturi de Adunarea Extraordinară a AIBA.

Bute își poate trece în palmares singura centură care îi lipsește

Imediat după anunțul AIBA, 63 de pugiliști profesioniști s-au grăbit să confirme că vor merge în Brazilia. Este de așteptat ca boxul să fie unul dintre cele mai urmărite sporturi la Jocurile din această vară. Astfel, la 60 de ani distanță de la triumful lui Nicolae Linca (campion la Melbourne, în 1956), România poate spera din nou la un titlu olimpic la box.
Conform deciziei AIBA, Lucian Bute (și nu doar el) poate boxa la Rio! Și chiar are o șansă mare să ajungă până în finală, dacă ne gândim cp lupta pentru medalii la categoria supermijlocie nu se anunță atât de acerbă. Asta fiindcă rusul Egor Mekhontsev, fost campion mondial de amatori şi campion olimpic en-titre, a declarat că nu e interesat de Jocurile Olimpice, el preferând să se concentreze pe titlul mondial la profesionişti. Mai mult, vicecampionul olimpic de la Londra, Adilbek Niyazymbetov, nu este în formă, având doi ani în care nu a impresionat cu nimic. A revenit în 2015 cu un aur la Campionatele Asiei, însă nu e văzut de favoriţi cu şanse la Rio.

Pacquaio și Klitschko au zis da, Mayweather nu

Dintre numele grele, Manny Pacquaio şi Vladimir Klitschko au confirmat că vor să boxeze la Olimpiadă. Doar americanul Floyd Mawyweather a rămas consecvent: „Nu mă interesează”. O decizie surprinzătoare, deoarece specialiștii se așteptau ca el să țintească o revanșă după episodul Atlanta ’96, când, a fost învins în semifinale printr-o decizie controversată a arbitrilor.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger