AcasăSPORTBOX: La 39 de ani, Vladimir Klitschko ramane regele categoriei grea!

BOX: La 39 de ani, Vladimir Klitschko ramane regele categoriei grea!

Jennings nici n-a mirosit centurile lui Klitschko

Vladimir Klitschko ramane cel mai bine cotat boxer din lume, desi a implinit de curand 39 de ani.

Jennings nici n-a mirosit centurile lui Klitschko

Sambata noaptea, pugilistul ucrainean a reusit sa-si apere centurile de campion mondial in versiunile IBF, WBA, WBO si IBO. Klitschko l-a invins, la decizie, pe americanul Bryant Jennings.

Desi s-a disputat la New York, pe terenul lui Jennings, disputa a fost la discretia lui Vladimir Klitschko, deciziile arbitrilor fiind cat se poate de clare (118-109, 116-111, 116-111), mai ales in conditiile in care ucraineanul a si incasat o penalizare de un punct in repriza a zecea, pentru tineri repetate.

A fost a 64-a victorie obtinuta de Klitschko, din 67 de meciuri disputate la profesionisti. Ucraineanul este neinvins din aprilie 2004, cand Lamon Brewster l-a facut knock-out in repriza a cincea.

Pentru Vladimir Klitschko urmatoarea tinta este americanul Deontay Wilder, cel care practic a preluat centura de campion mondial in versiunea WBC, dupa retragerea din box a lui Vitali Klitschko, fratele mai mare al lui Vladimir Klitschko.

De remarcat ca intr-un alt meci disputat weekendul acesta in SUA, Anthony Dirrell a suferit prima infrangere la profesionisti, fiind invins, la decizie, de suedezul Badou Jack, sportiv de origine gambiana. Jack a devenit, astfel, noul campion mondial la categoria supermijlocie, in versiunea WBC.

author avatar
Cristi Ionita
373 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger