AcasăSPORTBOX: Froch l-a batut pe Kessler, dupa un meci extrem de spectaculos

BOX: Froch l-a batut pe Kessler, dupa un meci extrem de spectaculos

Boxerul britanic Carl Froch a devenit dublu campion mondial la categoria super-mijlocie, dupa ce l-a invins, la decizie, sambata seara, pe danezul Mikkel Kessler, intr-un meci disputat la Londra.

Sustinut frenetic de 20.000 de englezi, Froch a inceput in forta meciul cu Kessler si l-a dominat clar pe danez in primele trei runde, „Cobra” fiind la un pas sa-si faca knock-out adversarul.

Incepand cu runda a patra, Kessler a renascut si a pus stapanire pe centrul ringului, spargand tot mai des garda adversarului.

Totusi, celebra rezistenta la lovituri a lui Froch si alonja sa superioara au facut diferenta. In plus, britanicul a castigat si tactic meciul, Froch punctand la impresia artistica pe finalul fiecarei reprize.

Desi a rezistat 12 runde in fieful lui Froch, Kessler a punctat prea putin pentru a impresiona, mai ales ca britanicul avea si avantajul terenului propriu.

In final, arbitrii-judecatori au fost in unanimitate de aceeasi parere si i-au acordat victoria lui Froch, chiar daca diferenta din ring nu a parut foarte mare.

Gratie acestui succes, al 31-lea din cariera, Carl Froch a reusit sa unifice centurile de campion mondial la categoria super-mijlocie in versiunile IBF si WBA. In plus, Froch, care la 36 de ani arata mai in forma decat acum cinci ani, poate visa la un rematch cu americanul Andre Ward, cel care l-a invins, la decizie, in 2011, in finala SuperSix.

De partea cealalta, Kessler a suferit a treia infrangere in ultimele 10 meciuri, toate in deplasare, iar cei aproape 400 de pumni incasati la Londra plus problemele de vedere s-ar putea sa-i indice danezului ca e momentul sa agate manusile, desi „Razboinicul Viking” abia a implinit 34 de ani.

[youtube]MXnxfj7l4eg[/youtube]

[youtube]Rikohy_yNIc[/youtube]

 

author avatar
Cristi Ionita
2.440 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger