AcasăSPORTBOMBA! Englezii vand Wembley-ul!

BOMBA! Englezii vand Wembley-ul!

Shahid Khan (65 de ani), un miliardar american de origine pakistaneza, a ajuns la un accord cu FA Board (Football Association) pentru cumpararea Wembley. Tranzactia se va face pentru o suma uriasa: 1 miliard de lire. Khan este proprietarul echipei de fotbal Fullham si a celei de fotbal american Jaguars.

Reconstruit in perioada 2003-2007, stadionul Wembley a costat cu cotul circa 780 de milioane de lire, iar acum se vinde pe un milliard. Din aceasta suma, 600 de milioane vor fi platite in perioada imediat urmatoare, din care 500 de milioane cash, urmand ca 400 de milioane sa fie recuperati in timp, pe masura ce biletele pentru diverse evenimente vor fi vandute. Al 70-lea cel mai bogat om din lume, conform Forbes, Khan are o avere de 8,7 miliarde de dolari.

Soccer-ul face loc fotbalului american

Shahid Khan s-a angajat ca Wembley sa ramana „casa” nationalei Angliei, cu o exceptie. In lunile septembrie si octombrie, Khan vrea sa aduca NFL-ul (National Football League) in Anglia, deci arena va gazdui doar partide de fotbal american.

Shahid Khan un om de peste opt miliarde de lire sterline

Deocamdata nu se stie cu exactitate daca Fulham va evolua in meciurile de pe teren propriu pe Wembley, in conditiile in care exista un plan pentru dezvoltarea propriului stadion, Craven Cottage. Dar, in masura in care partidele londonezilor nu interfereaza cu meciurile din NFL disputate pe taram britanic sau cu meciurile nationalei Angliei, e de asteptat ca si The Lily Whites sa beneficieze de stadion.

Khan, sef la Fulham

Shahid Khan a anuntat in urma cu patru ani ca a ajuns la un acord pentru cumpararea clubului de fotbal Fulham de la egipteanul Mohamed Al Fayed.

Khan cu alt Khan primarul de azi al Londrei

„Domnul Al Fayed imi ofera sansa si responsabilitatea de a deveni noul ghid al lui Fulham. Sunt extrem de onorat sa accept si vreau sa ii multumesc, din partea tuturor celor care iubesc echipa Fulham, pentru cei 16 ani de munca exceptionala in fruntea clubului. El a salvat clubul si l-a facut unul bun de Premier League”, a declarat Khan. Tranzactia ar fi fost, conform presei engleze, realizata pentru aproximativ 150 de milioane de lire sterline.

author avatar
Catalin Dumitrescu
109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger