AcasăSPORTBlatter si Platini, suspendati opt ani din toate activitatile ce tin de...

Blatter si Platini, suspendati opt ani din toate activitatile ce tin de fotbal

Blatter si Platini se roaga pentru soarta lor

Sanctiune drastica pentru Joseph Blatter – presedintele FIFA- si Michel Platini, fostul fotbalist aflat in fruntea FIFA.

Dupa 17 ani de cand se afla in fruntea Federatiei Internationale de Fotbal, lvetianul in varsta de 79 de ani a primit o lovuitura dura. La fel si fostul jucator de legenda -triplu castigator, pe durata carierei, al „Balonului de aur”.

Cei doi vor fi suspendati de la tot ceea ce inseamna activitati ce au legatura cu „sportul rege” pentru o perioada de opt ani. O hotarare in acest sens a fost luata in cadrul forului de Etica al FIFA, anunta BBC, si a fost anuntata in prima zi a saptamanii. Ar mai fi de spus ca deciziile sunt cu aplicare „de indata”, dar ca pot fi contestate.

Sanctiunile au legatura cu controversa iscata in jurul platii sumei de circa doua milioane de dolari care ar fi fost facuta, in 2011, catre francezul in varsta de 60 de ani, aflat in fruntea FIFA inca din 2007, pentru activitati specifice unui consilier tehnic, dar pentru care nu ar fi existat documentatie scrisa. Trebuie mentionat si ca, inca de cand s-au iscat aceste controverse, cei doi au respins acuzatia care li se aduce.

78 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger