AcasăSPORTBlatter si Platini, 8 ani pauza de fotbal!

Blatter si Platini, 8 ani pauza de fotbal!

Sepp Blatter, considerat a fi "pestele cel mare" in megascandalul de coruptie

Elvetianul Joseph Blatter, presedinte al FIFA din anul 1998 incoace, si francezul Michel Platini, sef la UEFA din anul 2007, au fost suspendati pe o perioada de opt ani din orice activitate legata de fotbal!

Deocamdata, Blatter si Platini au fost pedepsiti doar in plan sportiv

Decizia a fost luata de Comisia de Etica a FIFA, ca verdict final in controversata chestiune a platii de 1,8 milioane de euro pe care Blatter a facut-o catre Platini, cu patru ani in urma. Chiar daca va face apel la TAS, calendarul recursurilor il poate impiedica pe francez sa se prezinte la alegerile pentru functia de presedinte al FIFA, programate in data pe 26 februarie.
Elvetianul este acuzat ca a efectuat o „plata neloiala” de 1,8 milioane euro in favoarea lui Michel Platini, triplu castigator al Balonului de Aur (1983, 1984, 1985), pentru servicii de consultanta prestate de acesta in perioada 1999 si 2002!

„Nu este corect”

Cum era si de asteptat, Sepp Blatter se considera nevinovat si anunta ca va ataca la TAS suspendarea dictata de Comisia de Etica a FIFA. „Sunt dezolat ca am fost tratat asa, dezolat pentru fotbal si pentru FIFA. Regret ca s-a ajuns aici, imi pare rau pentru organizatia pe care am servit-o 41 de ani cu suflet si constiinta. Comisia de Etica trebuia sa judece comportamentul etic, dar a refuzat dovezile.. Ei ne-au acuzat ca suntem mincinosi. Nu este corect ce s-a intamplat”, a reactionat Blatter, intr-o conferinta de presa organizata la Zurich.

FIFA, sub control arab?

Opt ani suspendare din fotbal, o pedeapsa echivalenta cu pensionarea fortata pentru cei mai puternici doi oameni din fotbal. Cum Michel Platini are interzis sa candideze la alegerile din februarie, favorit sa conduca FIFA devine Ali, print de Iordania, cel care a incercat sa-l detroneze pe Sepp Blatter si in luna mai.
Ali bin Al Hussein este favoritul federatiilor din Asia si Africa, dar are si sprijinul unei bune parti din Europa.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger