AcasăSPORTBlatter - ISL, o prietenie de 1,4 miliarde euro!

Blatter – ISL, o prietenie de 1,4 miliarde euro!

Blatter pare usor nedumerit de ce i se intampla

Presedintele FIFA, Joseph Blatter, este obiectul unei noi investigatii lansate de FBI. Procurorii americani vor sa afle ce rol rol a avut elvetianul afacerea FIFA – ISL, ultima ancheta care vizeaza lumea fotbalului.

Blatter pare usor nedumerit de ce i se intampla

ISL, un colos in marketingul sportiv, a efectuat plati oneroase de 100 milioane dolari unor inalti oficiali ai FIFA, bani dati in schimbul obtinerii drepturilor de televizare a turneelor finale desfasurate in anii ’90! Conform presei americane, FBI ar avea dovezi ca Sepp Blatter, pe atunci mana dreapta a fostului presedinte Joao Havelange, era la curent cu mita oferita de ISL. Si mai mult de atat! Documentul in cauza este o scrisoare adresata de Havelange direct lui Blatter, in care se mentioneaza negru pe alb ca elvetianul era bine informat in legatura cu activitatile ISL. Joao Havelange si Ricardo Teixeira, fost presedinte al Confederatiei braziliene si membru al Comitetului Executiv al FIFA, ar fi incasat de la ISL suma de 41 milioane franci elvetieni intre anii 1992 si 2000. Teixeira a participat apoi la votul in care s-au acordat Cupele Mondiale din 2018 si 2022.
Suspendat 90 de zile de catre Comisia de Etica a FIFA, elvetianul Sepp Blatter a negat mereu ca avut cunostinta de actele de coruptie ale ISL, companie care, in 1998, a primit de la Havelange, in schimbul a 1,4 miliarde euro, exclusivitatea pentru drepturile de marketing si drepturile de televizare ale C.M. 2002 si C.M. 2006.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
69 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger