AcasăSPORTBlatter: „Ma astept sa fiu suspendat din fotbal pe viata!”

Blatter: „Ma astept sa fiu suspendat din fotbal pe viata!”

Blatter este constient ca nu mai are scapare

Presedintele demisionar al FIFA, elvetianul Sepp Blatter, este constient ca risca sa fie exclus pe viata din fotbal, urmare a ultimelor dezvaluiri legate de coruptia la varful institutiei pe care a condus-o.

Blatter este constient ca nu mai are scapare

Intr-o interventie la o televiziune helveta, Blatter s-a aratat mirat ca informatiile confidentiale din dosarul sau au ajuns in mana unor jurnalisti. „Este socant sa vad cum transpira in presa concluziile camerei de instructie a Comisiei de Etica a FIFA, care nu deschid decat doua posibilitati legate de viitorul meu: doi ani de suspendare si 160.000 de franci elvetieni amenda sau suspendare pe viata. Ori, acesta este unul din punctele fundamentale din codul de etica. Stiu asta, pentru ca eu am creat Comisia de Etica. Se spune ca, daca membrii sai nu respecta principiul de confidentialitate, atunci Comisia de Disciplina trebuie sa suspende persoanele vizate. Pot merge in fata oricarui tribunal cu constiinta linistita. Daca s-a dorit sa fiu eliminat, s-a reusit!”, a explicat Blatter. Justitia interna a FIFA ii reproseaza faimoasa plata controversata de 1,8 milioane euro facuta catre Michel Platini in 2011, dar si un contract de drepturi tv presupus pagubos pentru FIFA. Elvetianul va fi audiat azi de Camera de Judecata a FIFA, iar verdictul este asteptat pentru ziua de luni.
In declaratia sa, Sepp Blatter a facut referire la afirmatiile lui Andreas Bantel, purtator de cuvant al Camerei de Instructie a FIFA, care a afirmat recent: „In privinta sa, nu exista o diferenta pentru intre mai multi ani de suspendare si suspendare pe viata”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger