AcasăSPORTBergodi ia 100.000 de euro pentru 8 meciuri!

Bergodi ia 100.000 de euro pentru 8 meciuri!

Cristiano Bergodi stie ca la Rapid joaca in „Misiune imposibila”

Ce face Valerii Moraru cand vede ca Rapidul sau se indreapta in mare viteza spre liga secunda? Uita de orice calcule financiare si alege sa faca din Cristiano Bergodi cel mai bine platit antrenor din Romania, doar-doar va reusi italianul sa salveze echipa de la retrogradare.

Cristiano Bergodi stie ca la Rapid joaca in „Misiune imposibila”

Italianul se intoarce in Grant dupa opt ani, numai ca de data aceasta o face intr-o situatie de criza: Rapidul este mai aproape de „B” decat de cupele europene, iar in conducerea clubului nu este niciun oficial care sa aiba trecere la Liga sau Federatie. Si, totusi, finantatorul Valerii Moraru mai spera la o minune, altfel nu se arunca sa faca din Cristiano Bergodi lider intr-un top al celor mai bine remunerati antrenori din Romania: fosta glorie a formatiei Lazio Roma primeste cate 12.500 de euro pentru fiecare meci ramas de disputat in campionat! Asta inseamna 100.000 de euro pana la finalul sezonului, o suma la care nu viseaza nici macar Costel Galca, „principalul” Stelei.

Schimba sistemul de joc

Prima masura luata de noul antrenor vizeaza schimbarea sistemului de joc. „Echipa nu prea inscrie. Noi lucram deja la un sistem de joc, vedem daca putem schimba ceva, pentru a face o treaba buna, chiar daca e doar o luna si jumatate pana la final. Am vazut ca baietii au evoluat pana acum in 4-2-3-1, dar in acest moment nu am informatii prea multe despre echipa, sa vedem la antrenamente ce se va intampla.Totusi, mi-am dat seama de anumite caracteristici ale jucatorilor, vazandu-i la televizor. Echipa trebuie sa joace cu mingea pe jos, pe teren, nu cu baloane inalt”, a declarat Cristiano Bergodi la conferinta de prezentare.
Din staff-ul tehnic al italianului vor face parte Luigi Ciarlantini (antrenor secund), Ionel Colonel (preparator fizic), Marian Ionita (antrenor cu portarii) si Raffaelle Longo (colaborator).

„Totul se decide in ultima etapa”

Chiar daca situatia in care se afla Rapidul (locul 16 in clasament, cu 22 de puncte) este una care nu prea da sperante, Cristiano Bergodi crede ca poate salva formatia giulesteana de la retrogradare. „E riscant, dar e frumos cand e riscant. Cred ca se poate face treaba buna, salvarea de la retrogradare se joaca pana la sfarsitul campionatului. Chiar daca avem 6 puncte diferenta pana la linie, la FC Brasov, eu cred ca trebuie sa avem curaj si sa jucam ca pe o finala fiecare meci ramas. Echipa e buna, iar jucatorii trebuie doar sa aiba mai multa incredere in calitatile lor”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger