AcasăSPORTBayern - Borussia 2-1. Bavarezii au castigat Liga Campionilor! (VIDEO)

Bayern – Borussia 2-1. Bavarezii au castigat Liga Campionilor! (VIDEO)

Bayern Munchen a castigat, sambata seara, Liga Campionilor la fotbal, dupa ce s-a impus, cu 2-1, impotriva Borussiei Dortmund, intr-un meci disputat la Londra, pe Wembley Arena.

Cotata drept mare favorita, Bayern s-a chinuit in startul partidei, fiind pusa la respect de adversar. Lewandowski, Blaszczykowski, Reus si Bender l-au intins serios pe Neuer, care a facut adevarate minuni intre buturi.

Incet, dar sigur, Bayern a iesit la joc si si-a creat prima ocazie importanta in minutul 26, cand Weidenfeller s-a opus senzational la reluarea lui Mandzukic.

A urmat un joc pe contre, cu ocazii uriase la ambele porti. Pana la pauza, Weidenfeller l-a blocat de doua ori, in extremis, pe Robben, iar Neuer a scos senzational sutul lui Lewandowski.

Ritmul jocului nu a scazut dupa pauza, dar Bayern a inceput sa puna tot mai mult presiune pe adversar. Mandzukic a ratat de putin tinta in minutul 59, dar nu a mai gresit in minutul 60, cand a pus latul la centrarea lui Robben si a deschis scorul.

Bucuria bavarezilor a durat doar opt minute, Gundogan reusind sa egaleze in minutul 68. Fotbalistul de origine kurda a transformat un penalty acordat in urma unui fault comis de Dante. Fundasul lui Bayern putea fi eliminat, el mai avand un cartonas galben din prima repriza.

In ultimele 20 de minute, pe teren a mai fost o singura echipa, Bayern profitand de greseala lui Jurgen Klopp, care nu a vrut sa trimita sange proaspat pe teren, pentru Borussia.

Thomas Muller (’72), David Alaba (’76) si Schweinsteiger (’87) au trecut pe langa golul victoriei, in special din cauza lui Weidenfeller, care a facut un meci mare.

Totusi, portarul Borussiei a trebuit sa se recunoasca invins in minutul 89, cand Robben a trecut prin apararea adversa ca prin branza si l-a executat pe goalkeeperul din Dortmund cu un sut plasat.

Bayern s-a impus, cu 2-1, si a castigat pentru a cincea oara Cupa Campionilor Europeni sau Liga Campionilor in timp ce Borussia ramane cu amintirea succesului din 1997, 3-1 cu Juventus.

 

author avatar
Cristi Ionita
295 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger