Batraiorii

Atacantul Vasluiului, Wesley Lopes, are 31 de ani si 21 de goluri in acest sezon de Liga 1

Vineri seara, pe stadionul armatei romane, trupa tandemului de antrenori Stoichita-Becali si-a pierdut una dintre senile, paguba care a obligat-o sa se invarta in loc, precum o musca fara cap.

Atacantul Vasluiului, Wesley Lopes, are 31 de ani si 21 de goluri in acest sezon de Liga 1

Zile in sir inaintea intalnirii dintre Steaua si FC Vaslui, ciurde de gornisti au cantat pana au ragusit despre marele meci, cautand sa ne convinga ca jocul cu pricina este de categorie cosmica, fiind asimilat ca un mare… derbi. Cum partida a semanat cu cele ale batraiorilor iesiti la pensie de la „Vatra Luminoasa”, ne vedem obligati sa le spunem cantaciosilor  (aoleu, l-am copiat pe Razvan Boanchis!) ca si-au umflat bojogii de-a surda. Cat despre calificativul de derbi, credem ca mai bine l-ar uita, fiindca notiunea se aplica, dupa cate stim, la meciurile foarte importante sau la cursele speciale de calarie cu participarea celor mai buni cai de trei ani. Or, ce s-a intamplat vineri seara pe Ghencea nu se poate incadra in niciuna dintre cele doua variante, fie ele si intr-o interpretare mai… binevoitoare, de sorginte damboviteana! Sa fim sinceri si sa recunoastem ca ambele echipe s-au miscat greoi, de parca aveau plumb in turloaie, iar atunci cand stelistii au trecut sporadic maneta in viteza a doua, fuga lor a fost doar o agitatie bezmetica. Asa s-a facut ca la o ocazie si jumatate a Vasluiului, vulpoiul brazilian Wesley i-a scuturat plasa Tatarusanului, aducandu-i mosierului Porumboiu bucuria mult ravnita, iar laudarosului Gigi de Pipera supararea pe flusturaticul Chipciu.

Tot in ziua de vineri, Otelul din Galati a ajuns sa zdrangane fara folos prin curtea celor de la Astra ca o tabla ruginita, iar noua sa ne infiga in minte tot soiul de nedumeriri. Si asta fiindca nu de putine ori baietii lui Dorinel Munteanu au dat de pamant cu echipe mult mai valoroase! Adica, fotbalul de pe malul Dunarii sa ajunga precum cel de la Urziceni? Ar fi pacat! Sambata, inainte de culcatul soarelui, Rapiduletul a reusit, dupa multa stradanie, sa-i invinga pe cei de la Mioveni cu 2-1. Ma uitam cum, aproape de sfarsitul primei reprize, argesenii, purtatori ai lanternei rosii, ii luasera la alergat pe bravii acari ai lui Lucescu, de scosesera saracii limba de-un cot si jumatate! Oricum, giulestenii au strans 51 de puncte, zestre care le zdruncina sperantele pretendentilor la… toarta preafrumoasei Cupe a Ligii intai! Duminica, fotbalul carpatin a continuat cu inca trei partide. De chindie, sibienii au dat piept cu gazarii lui Multescu. Meciul s-a terminat in coada de peste, adica 1-1! Mai apoi, la Cluj, imbuibatii spanului de sub Dealul Feleacului, Paszkany, au fost snopiti in bataie cu 4-2 de echipa fostei Cooperative Agricole de Productie „Dor de munca” din comuna suburbana Chiajna! Felicitari antrenorului Reghecampf pentru infrangerile administrate ingamfatilor de prin liga lui Mitica!

Al treilea joc duminical, incheiat aproape de crucea noptii, dintre Dinamo si plaiesii lui Pinalti, ne-a aratat ca baietii din Tei nu s-au trezit complet din letargie. Spunem asta fiindca au inscris trei goluri, dar au primit doua! Victoria anemica le face insa loc in aceeasi gondola cu ceferistii clujeni. Ei, fratilor, de-abia acusi incepe zobeala pentru castigarea campionatului!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger