AcasăSPORTBaschetbalistul ucis la Giurgiu, 1.500.000 de dolari de la statul roman!

Baschetbalistul ucis la Giurgiu, 1.500.000 de dolari de la statul roman!

DECES Chauncey Hardy a murit pe 9 octombrie anul trecut

Familia baschetbalistului Chauncey Hardy, ucis in toamna anului trecut intr-un club din Giurgiu, s-a constituit in parte civila si ar vrea sa ceara daune statutului roman si invinuitului de circa 1,5 milioane de dolari.

Familia lui Chauncey Hardy

„Stiam ca familia lui Hardy s-a constituit in parte civila, la putin timp dupa petrecerea tragediei. Am inteles ca vor cere daune materiale statutului roman, pentru culpa medicala, dar si invinuitului, de vreo 1,5 milioane de dolari. Ma asteptam sa nu se opreasca din actiuni, in ancheta paralela din SUA e implicata si CIA, iar avocatii sunt un roman si un american. Doamna Hardy m-a sunat cu rugamintea sa preia federatia noastra cheltuielile avocatesti, dar este exclus ca federatia sa faca asa ceva. S-au facut referiri de catre avocati la Divizia A si protectia jucatorului, dar sa nu uitam ca jucatorii de la Giurgiu iesisera din hotel pe la 1 noaptea. Erau in afara programului de echipa. Din ce stiu, la Giurgiu, ca si la mai toate cluburile din Divizia A, exista un Regulament de Ordine Interioara. Acestea se anexeaza contractelor si se semneaza de catre jucatori si sunt confidentiale, la fel ca si contractul. Nu stiu daca Hardy a avut semnat acest regulament, dar stiu ca exista. Situatia e cumva ca si cu un muncitor de pe santier, care semneaza protectia muncii, iar in afara orelor de program, seara de exemplu, merge pe santier si pateste ceva. Cine poarta vina?”, a declarat Carmen Tocala, presedintele FR Baschet.

Chauncey Hardy

Potrivit presei americane, mama lui Chauncey Hardy vrea sa lanseze actiuni in justitie pentru 123 milioane de dolari, la un tribunal federal, in care aduce acuzatii de neglijenta in timpul evenimentelor care au dus la decesul fiului sau. Conform The Hartford Courant, Ola Hardy si avocatii sai asteapta rezultatele unei anchete FBI. Ea sustine ca fiul ei a asteptat patru ore pentru a primi ajutor medical, ca rezultatele autopsiei nu i-au fost prezentate si ca nu a aflat prea multe de la procurori. Avocatii lui Hardy vor sa deschida actiuni in justitie atat in Romania, cat si in SUA.

Senatorii Joe Lieberman si Richard Blumenthal au ajutat familia in cautarea raspunsurilor si adevarului, sustine sursa citata. „Nu vreau sa joc cartea rasismului. Nimeni nu vrea. Dar avem dovezi care arata ca aceasta crima nu doar antiafroamericana, ci antiamericana. Ola Hardy incearca sa obtina dreptatea pe cale civila si avem idei in acest sens”, a declarat avocatul Richard Altschuler.

Un alt avocat, Sandy Moore, a afirmat ca procesul va fi axat pe neglijenta din partea celor doua spitale, a clubului unde Hardy a fost atacat si pe invinuit. Divizia A, liga unde a jucat echipa lui Hardy, poate fi actionata in justitie daca avocatii determina faptul ca liga sau sponsorii nu au reusit sa ofere protectie jucatorilor.

Agresorul baschetbalistului american Chauncey Hardy, care a murit dupa ce a fost lovit cu pumnul in fata, in urma unei altercatii intr-un club din Giurgiu, in toamna anului trecut, a fost condamnat, la 22 februarie, la cinci ani de inchisoare de catre Tribunalul Giurgiu, sentinta nefiind insa definitiva. Tribunalul Giurgiu l-a condamnat, miercuri, pe Ionut Adrian Tanasoaia, acuzat ca i-a tras un pumn in fata baschetbalistului Chauncey Hardy, lovitura in urma careia sportivul a murit, la cinci ani de inchisoare, instanta aplicand pedeapsa minima intrucat barbatul si-a recunoscut fapta.

author avatar
Ciprian Purice
204 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger