AcasăRecomandariBaraj cu Grecia, returul la Bucuresti: Mai bine de atat, nu se...

Baraj cu Grecia, returul la Bucuresti: Mai bine de atat, nu se putea!

Reprezentativa Romaniei va intalni selectionata Greciei in barajul de calificare la Cupa Mondiala din 2014, din Brazilia, conform tragerii la sorti de ieri, efectuata la Zurich, in sediul FIFA.

Condusa de Victor Piturca, nationala poate ajunge la un Campionat Mondial dupa 15 ani de absenta

La tragerea la sorti, Romania a fost reprezentata de selectionerul Victor Piturca si Adalbert Kassai (secretar general al FRF), Dumitru Mihalache (director), Ovidiu Costesin (Team Manager), Paul Zaharia (ofiter de presa) si Sorin Cojocaru (Ordine si Siguranta). Efectuata de fostul fostul international elvetian Alexander Frei, tragerea la sorti a fost una cu noroc pentru „tricolori”, care vor infrunta cel mai accesibil adversar din urna capilor de serie. Totusi, forta defensivei elene nu trebuie subestimata, Grecia incasand doar patru goluri (trei de la Bosnia, intr-un singur joc!) in meciurile din preliminarii – cea mai buna aparare, alaturi de Spania si Belgia! Selectionerul Fernando Santos (58 de ani, fost „principal” la FC Porto, Benfica sau Panathinaikos Atena) nu face experimente in primul „11”, echipa tip fiind urmatoarea: Karnezis – Torosidis, Manolas, Sokratis, Holebas – Karagounis, Tziolis – Salpingidis, Samaras, Christodoulopoulos – Mitroglou.

Titular la Asteras Tripolis, internationalul Dorin Goian se bucura ca Romania a scapat de Portugalia, pericolul numarul unu la tragerea la sorti: „Ne putem bate cu elenii de la egal la egal. Grecia este o formatie accesibila, in comparatie cu Portugalia sau Croatia. Toti romanii cred ca si-au dorit sa jucam cu Grecia. Samaras e un jucator important, cu el m-am si intalnit in Scotia. Mitroglou e golgeterul campionatului si marcheaza meci de meci. Cred ca ei sunt cei mai in forma din nationala”.

Retur la Bucuresti, avantaj Romania

Primul meci din barajul de calificare la Cupa Mondiala va avea loc pe 15 noiembrie, la Atena. Returul este programat patru zile mai tarziu, pe 19, la Bucuresti, pe „Arena Nationala”. Celelalte trei jocuri de baraj sunt Portugalia – Suedia, Ucraina – Franta si Islanda – Croatia.

Hagi: „Atentie, va fi foarte, foarte greu sa marcam!”

Patit in barajul cu Slovenia, din 2001, cel mai mare fotbalist roman din istorie avertizeaza inaintea „dublei” cu Grecia: „Suntem aproape de Campionatul Mondial, plecam cu sanse egale, dar trebuie sa studiem bine adversarul. Sa nu spuna lumea ca am picat cu Grecia si gata, mama ce bine e! Elenii se inchid foarte bine in aparare, va fi foarte, foarte greu sa marcam. Sa nu uitam ca Grecia s-a cam obisnuit sa se califice la toate turneele finale. Iar asta cu jucatul acasa si in deplasare nu are nici o importanta. Grecia nu e Portugalia, care sa joace pe atac, dar, ma repet, se apara foarte bine”.

Ultimatum pentru Fernando Santos

Pentru selectionerul Greciei, barajul cu Romania va fi de totul sau nimic. Presedintele Federatiei Elene de Fotbal i-a transmis portughezului Fernando Santos ca postul sau va fi in joc luna viitoare. „Daca o bati pe Romania si te califici la Cupa Mondiala, stai 10 ani pe banca Greciei. Daca nu te califici, pleci!”, i-ar fi transmis, ieri, Giorgios Sarris lui Santos, conform dezvaluirilor din presa de la Atena.

De partea cealalta, Victor Piturca este relaxat si anunta ca Romania va incerca sa profite de orice sansa ivita: „Grecia este un adversar puternic, bine organizat, care joaca pe puncte si reuseste aproape de fiecare data sa castige. Noi plecam cu sansa a doua. E clar acest lucru, chiar daca i-am invins intr-un meci amical. Totusi, calificarea e deschisa ambelor echipe, avem sansa noastra, de care sper sa profitam”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
440 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger