AcasăSPORTBalaci, fluieratorul din targul cu plosti

Balaci, fluieratorul din targul cu plosti

Arbitrul Balaci acorda penalty pentru Vaslui

Etapa de dinaintea intreruperii campionatului primei ligi (pentru a-i permite lui Piturca sa-si stranga oastea cu care sa lupte impotriva turcilor si olandezilor in preliminariile Campionatului Mondial) a pornit-o cu stangul din pricina unui fluierici care ne starneste banuiala ca a fost alaptat in pruncie din plosca tatalui, in care-si pastra renumita tuica olteneasca extrasa din boasca de dude.

Arbitrul Balaci acorda penalty pentru Vaslui

Venit de la Turnu Severin la Giurgiu cu caruta cu coviltir, pentru a arbitra intalnirea dintre Astra si trupa Vasluiului, acest individ, pe numele sau Marian Balaci, a fost lovit brusc de cataracta in ultima secunda de joc, acordand o lovitura de la punctul cu var pe motiv ca un jucator giurgiuvean ar fi comis hent in careu.

Din pacate pentru el (spunem asta fiindca noi credem ca va fi tras zdravan de urechi si lasat sa cugete vreo cateva luni de zile), mingea nu a lovit mana lui Muresan, ci pieptul acestuia, asadar neputandu-se vorbi in niciun caz de penalti. Asa s-a facut ca vasluienii au egalat (1-1), ducand cu ei un punct nesperat pe plaiurile moldovene si lasandu-i pe elevii lui Gigi Multescu sa-si planga de mila. Intr-un fel, ei isi merita soarta, daca ne gandim la ratarile incredibile din prima repriza, cand puteau conduce cu doua-trei goluri diferenta! Probabil ca in asemenea situatie nici suflatorul in instrumentul cu bila nu ar mai fi inventat acea lovitura, care a modificat rezultatul jocului si i-a trimis pe jucatorii giurgiuveni la cabine pagubiti. In afara de penitenta pe care ar trebui s-o faca domnul cu fluierul, ar mai fi nevoie sa scoata din jep ceva bistari din care sa-i cumpere un telefon mobil distinsului presedinte Dinu Gheorghe, care, pe drept, de enervare, si-a spart de peretele vestiarului instrumentul de comunicare! Bine ca nu l-a facut bucatele in capul modestului arbitru Balaci! Ne intrebam revoltati: ce cauta, domne, astia in arbitraj?! Sambata seara, la Medias, Dinamo a ciupit un punct, multumita apararii de svaiter a transportatorilor de gaze. Fundasii lui Cristi Pustai au stat la primul gol al bucurestenilor precum curca la bariera, iar la al doilea n-au stat, fiind ocupati cu varatul mingii in propria poarta! Scorul de 2-2 ii nedreptateste pe ardeleni, dar neatentia si ratarile din repriza a doua le-au facut pocinogul! In a saptea zi a saptamanii, trupa Pandurilor i-a dat cep la trei butoaie cu vin de Lechinta „lordului” Jean Padureanu. Minerii lui Grigoras au zburdat pe terenul celor de la Bistrita, lasandu-ne o impresie placuta. Fac ei ce fac gorjenii, si nu se lasa pe tanjala, impingandu-se, doar la distanta de un joc, in coasta Stelei. La scurt timp de la meciul amintit, trupa din Ghencea le-a facut o demonstratie de fotbal ceferistilor de la Cluj. Arena Nationala, unde s-a jucat partida, a fost ocupata de vreo treizeci de  mii de iubitori ai echipei finantate de Becali, care au aplaudat nu numai prestatia jucatorilor ros-albastri, ci si golul inscris de Rusescu. Steaua se asaza tot mai bine in jiltul primului loc si ne indreptateste, prin jocul bine gandit si in viteza, s-o  comparam cu echipa „vitezistilor” lui Emeric Ienei din anii ’80.

author avatar
eNational
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger