AcasăSPORTAUSTRALIAN OPEN: Marius Copil, infrangere onorabila contra campionului de la Melbourne

AUSTRALIAN OPEN: Marius Copil, infrangere onorabila contra campionului de la Melbourne

Marius Copil a ratat, joi dimineata, calificarea in turul al treilea al Australian Open, primul Grand Slam al sezonului de tenis.

Ajuns pe tabloul principal dupa ce a trecut de calificari, Copil a facut un meci mare impotriva elvetianului Stanislas Wawrinka, locul 4 mondial si campionul en-titre de la Melbourne.

Copil a servit formidabila, chiar si cu 242 de kilometri pe ora, si a incheiat meciul cu 17 asi, dar a trebuit sa se cunoasca invins, Wawrinka impunandu-se cu 7-6, 7-6, 6-3.

In ciuda infrangerii suferite, Copil a fost aplaudat la scena deschisa, romanul fiind la prima participare pe tabloul principal al unui Grand Slam.

Alaturi de Wawrinka, in turul al treilea de la Australian Open s-au mai calificat Novak Djokovic, favoritul principal al competitiei, 6-0, 6-1, 6-4 cu rusul Andrey Kuznetov, sau japonezul Kei Nishikori, cap de serie numarul cinci, 4-6, 7-5, 6-2, 7-6 cu croatul Ivan Dodig.

Vineri dimineata, Irina Begu joaca in al doilea meci al zilei de pe Hisense Arena, impotriva nemtoaicei Carina Witthoeft, cel mai probabil incepand cu ora 04.00 (ora Romaniei), iar Simona Halep va juca in al treilea meci al zilei de pe Margaret Court Arena, impotriva americancei Bethanie Mattek-Sands, cel mai probabil incepand cu ora 07.00 (ora Romaniei).

author avatar
Cristi Ionita
171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger