AcasăSPORTAUSTRALIAN OPEN: Marius Copil face senzatie la Melbourne

AUSTRALIAN OPEN: Marius Copil face senzatie la Melbourne

A trecut de calificari pentru a ajunge, pentru prima data in cariera, pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, dar Marius Copil pare decis sa faca turneul vietii la Australian Open.

Marti dimineata, Copil a avut nevoie de ceva mai mult de doua ore pentru a-si asigura victoria impotriva spaniolului Pablo Andujar, scor 6-2, 6-2, 7-5.

Copil si-a reglat tirul, a servit 18 asi, dar a si muncit enorm pentru victoria obtinuta, romanul trecandu-si in cont nu mai putin de 18 lovituri castigatoare, fata de doar doua cate a reusit spaniolul.

Calificarea in turul al doilea de la Australian Open ii asigura lui Copil posibilitatea de a se apropia de TOP 100 ATP. Pentru aradean urmeaza un meci extrem de interesant, el dand piept cu elvetianul Stanislas Wawrinka, nimeni altul decat campionul en-titre de la Australian Open.

Interesant este ca, la cat de bine i-a mers jocul pana acum, Copil nu este considerat o victima sigura, mai ales ca Wawrinka este un jucator inconstant. De exemplu, anul trecut, dupa ce s-a impus la Australian Open, elvetianul a iesit inca din primul tur la Roland Garros.

Marti dimineata a jucat si Monica Niculescu. Romanca a rezistat doar 79 de minute in fata Samanthei Stosur, australianca impunandu-se, cu 6-4, 6-1.

Miercuri, Simona Halep da piept cu australianca Jarmila Gajdosova, in ultimul meci al zilei de pe Rod Laver Arena, iar Irina Begu o infrunta pe Katerina Siniakova (Cehia) in primul meci de pe Terenul 13.

Tot miercuri Monica Niculescu joaca la dublu feminin, alaturi de rusoaica Vitalia Diatcenko, iar Florin Mergea joaca si el la dublu masculin, alaturi de germanul Dominic Inglot.

author avatar
Cristi Ionita
193 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger