AcasăSPORTAu transformat patinoarul in teren de tenis!

Au transformat patinoarul in teren de tenis!

Patinoarul Maurice Richard, partial imbunatatit pentru a gazdui meciul de tenis Canada - Romania

Romania joaca impotriva Canadei, la Montreal, in Cupa Federatiei la tenis, fara a beneficia de cele mai bune conditii pentru o confruntare la acest nivel.

Patinoarul Maurice Richard, partial imbunatatit pentru a gazdui meciul de tenis Canada - Romania

De altfel, se poate spune ca nu sunt indeplinite nici macar conditiile minime disputarii unui play-off pentru Grupa Mondiala I. Ca sa poata gazdui aceasta intalnire, nord-americanii au transformat patinoarul Maurice Richard (arena echipei de hochei Montreal Rocket) intr-un teren de tenis, la fel cum au procedat romanii, in primavara, la meciul cu Spania, jucat pe patinoarul din Galati.
In ciuda acestor eforturi, confortul de care ar fi trebuit sa aiba parte romancele este doar un vis. In vestiarul fetelor noastre nu este caldura, „noroc ca ne-au oferit o aeroterma”, povesteste George Cosac, presedintele Federatiei de Tenis. Despre alte „facilitati” cu care sportivii sunt obisnuiti – de exemplu, masa pentru masaj, in vestiar -, nici nu poate fi vorba! „Si canadienii organizeaza aceasta intalnire tot intr-un patinoar, exact cum am facut noi la Galati. Singura deosebire e ca al lor e un pic mai mare, dar al nostru a fost mult mai cochet. Daca ne referim la vestiare, nici nu incape comparatie… Nu sunt toate conditiile, din pacate, fetele nu reusesc sa faca un masaj. Bine ca au primit o mica aeroterma ca sa incalzeasca  un pic vestiarul!”, s-a plans George Cosac de ce a intalnit la Montreal. Partida Canada – Romania va avea loc in zilele de 18 si 19 aprilie.

Bouchard: „Sunt mandra sa-mi reprezint tara”

Bucuroasa ca a scapat de Simona Halep, canadianca Eugenie Bouchard (foto) n-a scapat prilejul sa arate la conferinta de presa ca, pentru ea, fair-play-ul reprezinta o notiune necunoscuta. „Am jucat la fiecare meci de Cupa Federatiei la care am fost chemata si am fost mereu mandra sa lupt pentru tara mea”, a intepat-o Bouchard pe Halep, marea absenta din play-off. Cand i s-a reamintit ca initial nu dorea nici ea sa joace, „Genie” s-a eschivat: „Stiu ca trebuie sa mai bifez un meci sau doua la nationala pentru a fi eligibila sa particip la Jocurile Olimpice de la Rio si e adevarat ca si acest lucru a contat in decizia mea. Insa, faptul ca meciul cu Romania are loc la Montreal, oras in care m-am nascut, este si mai special”.
Despre advesare, numai cuvinte de lauda: „Romania are patru jucatoare in Top 100. Nu e cazul Canadei, deci va fi un meci greu. Chiar daca lipseste
Halep, celelalte au valoare. Le cunosc pe unele dintre adversare, am evoluat impotriva uneia (n.n. – Irina Begu) in Australia”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger