AcasăRecomandariAu coclit aurul campioanelor

Au coclit aurul campioanelor

Nationala feminina de handbal a Romaniei a castigat, duminica seara, Campionatul Mondial din Macedonia, dar succesul “tricolorelor” este umbrit de un scandal monstru.

Romania nu mai obtinuse de 15 ani un titlu mondial intr-un sport de echipa

Echipa Romaniei, condusa magistral de antrenorii Aurelian Rosca si Gavril Kozma, a facut senzatie la turneul final. “Tricolorele” au obtinut sapte victorii si un egal, totul culminand cu succesul categoric, 32-21, din finala cu Germania. Se vorbeste de una dintre cele mai bune generatii din istoria handbalului, insa romanii fac ce stiu mai bine, respectiv se cearta de la distanta. Tonul a fost dat de Cristian Gatu, fostul presedinte al Federatiei Romane de Handbal, care sustine ca multe dintre campioane se vor pierde pentru ca nu au unde sa joace in Romania. “S-a dat unda verde la un numar nelimitat de straniere, iar acest lucru ne costa scump. Campioanele noastre termina junioratul si nu vad unde ar putea juca pentru ca mai toate cluburile pun accent pe straine”, a spus Gatu. Cifrele par sa-i dea dreptate. CSM Bucuresti are noua straniere in lot, HCM Baia Mare mizeaza pe 11 jucatoare aduse din afara, iar celelalte echipe au si cele cel putin cate doua-trei jucatoare de peste hotare.

Sacrificiu pentru bani

Actualii reprezentanti ai Federatiei Romane de Handbal se apara si spun ca au luat o asemenea decizie tocmai pentru a asigura un buget care sa permita dezvoltarea acestui sport la nivel de echipe nationale. Federatia incaseaza zeci de mii de euro de la echipele care pun accent pe jucatoare straine, iar banii sunt folositi pentru ca echipele nationale ale Romaniei sa se prezinta intr-un mod cat mai onorabil la turneele finale.

 

author avatar
Cristi Ionita
366 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger