AcasăRecomandariAtentat terorist asupra echipei Fenerbahce!

Atentat terorist asupra echipei Fenerbahce!

Nimic nu prevestea ce avea sa se intample dupa victoria de la Rize, cu Caykur, 5-1 in campionat. Autocarul echipei Fenerbahce Istanbul a fost atacat cu focuri de arma in orasul Trabzon, iar autoritatile vorbesc despre o incercare de atentat terorist!

La aceeasi concluzie a ajuns si Mahmut Uslu, secretar general al clubului Fenerbahce: autorii atacului de pe viaduct au vrut ca autocarul sa se rastoarne si astfel sa moara fotbalistii! „Treceam pe viaduct cand autocarul a fost atacat. S-a tras cu arma, iar soferul este ranit, ii curge sange pe nas si pe gura. Mult sange, medicul echipei nici macar n-a putut opri hemoragia (…) Scopul celor care ne-au atacat este clar: sa se rastoarne autocarul, sa moara fotbalistii! Exista alta explicatie?”, a subliniat Uslu. Urmare a celor intamplate, traficul rutier a fost blocat pentru cateva ore pe autostrada ce leaga orasele Rize si Trabzon, asta in timp ce toata delegatia lui Fener s-a imbarcat intr-un vehicul blindat si a facut deplasarea spre aeroportul din Trabzon sub paza militara! „Ce se mai poate spune? Este o atrocitate. Am trecut de stadiul atacurilor cu pietre, acum vorbim despre arme. Sa le fie rusine celor care incurajeaza astfel de fapte! Ati vazut sangele, ati vazut autocarul… ”, a declarat si Ilhan Ekioglu, vicepresedintele gruparii din Istanbul. Profesor la Universitatea Tehnica Karadeniz, din Trabzon, medicul Abdulkadir Gunduz a anuntat ca soferul care conducea autocarul a suferit o fractura la cap, dar are noroc pentru ca nu i-a fost afectat creierul: „Are o fractura intre pomete si osul temporal si va fi operat. Intre pomete si osul temporal exista un fragment de metal. Este posibil sa fie o rana provocata de un glont. Inca nu este clar. Norocul lui este ca nu are probleme la creier”.

„S-au tras 5-6 focuri de arma”

Sub protectia anonimatului, un fotbalist  a povestit la postul TRT ce s-a intamplat pe drumul de intoarcere dupa victoria impotriva echipei Caykur: „In timp ce autocarul era in miscare, s-au tras 5-6 focuri de arma dintr-o masina care cred ca venea pe sensul opus. Soferul fiind ranit, cei care stateau in fata in autocar au intervenit si au oprit vehiculul inainte ca acesta sa se prabuseasca de pe pod. In stanga noastra era marea. Da, puteam sa cadem cu autocarul in gol de la zeci de metri inaltime”.
Fundasul Bekir İrtegün a postat pe Twitter un mesaj in care a notat ca toti cei care se aflau in autocar sunt teferi, cu exceptia soferului: „Inca nu imi vine sa cred ca au putut sa opreasca autocarul si nu ne-am prabusit de pe pod”.

Vedetele din SuperLiga vor sa paraseasca Turcia

Atacul din weekend cauzeaza motive de ingrijorare pentru marile cluburi din Turcia. Aproape fiecare star international isi doreste in prezent sa paraseasca SuperLiga, de teama ca ar putea cadea victima unor viitoare acte de terorism. Primul care a reactionat in felul acesta este Dirk Kuyt, desi olandezul nu se afla in autocar in momentul atacului. „Inca tremur tot. Abia stau in picioare. Vreau sa fiu calm, sa nu ma gandesc la lucruri rele, dar plang si nu ma pot opri. Nu pot continua astfel intr-un asemenea fotbal”, s-a plans Kuyt in „Fanatik”. De aceesi parere este si Wesley Sneijder, conationalul sau, mijlocas la rivala Galatasaray.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
361 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger