AcasăRecomandariAsta ar fi cu adevarat „Grupa mortii”: Germania, Rusia, Romania, Turcia!

Asta ar fi cu adevarat „Grupa mortii”: Germania, Rusia, Romania, Turcia!

Calificata dupa opt ani la un turneu final de Campionat European, echipa nationala a Romaniei isi va afla sambata seara, de la ora 19.00, adversarele din faza grupelor.

Rat pare ca se gandeste la sansele Romaniei intr-o astfel de grupa

Fara prea mare experienta internationala, „tricolorii” asteapta cu mari emotii sa afle ce rivali vor infrunta in Franta. Unii dintre ei sunt de speriat, iar in multe medii fotbalistice occidentale se vorbeste despre o „grupa a mortii” care sa contina Rusia si Turcia.
Cele doua tari sunt in pragul unui conflict armat, dupa ce „otomanii” au doborat un avion militar rusesc, eveniment in urma caruia si-au pierdut viata doi soldati din „oastea” lui Putin. In momentul de fata, intrebarea care sta pe buzele tuturor este daca UEFA va lua masuri pentru a evita in faza grupelor o confruntare intre Rusia (urna a doua valorica) si Turcia (urna a patra). Dar, oare, cum va arata o grupa din care sa mai faca parte si Germania (urna 1, cap de serie) si, de ce nu, Romania?! Sa nu uitam ca, la precedentul „european”, in 2008, au existat incidente grave intre suporterii ucraineni (gazdele turneului) si cei rusi. Iar Crimeea inca se afla sub controlul Kievului! UEFA a anuntat, joi, procedura tragerii la sorti si nicaieri nu se mentioneaza ca cele doua echipe nationale (sau oricare altele) nu pot fi plasate in aceeasi grupa.
Evenimentul de la Palatul Congresului, din Paris, va fi prezentat de doi fosti campioni europeni, francezul Bixente Lizarazu (castigator al Euro 2000) si olandezul Ruud Gullit (castigator al Euro ’88), iar invitati de onoare vor fi Oliver Bierhoff (campion european in 1996), David Trezeguet (campion european in 2000), Angelos Haristeas (campion european in 2004) si Antonin Panenka (campion european in 1976).

author avatar
Laurentiu Teodorescu
616 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger