AcasăSPORTArena Nationala se redeschide „in curand”

Arena Nationala se redeschide „in curand”

Arena Nationala va fi redeschisa in viitorul apropiat, anunta vicepremierul Vasile Dincu. Fara sa ofere o data precisa, Dincu afirma ca vina pentru intreaga situatie apartine Primariei Capitalei, proprietarul celui mai mare stadion din tara.

Redeschiderea Arenei Nationale, un obiectiv asumat de Vasile Dincu

Vasile Dincu sustine ca s-a ocupat de problema Arenei Nationale, desi aceasta chestiune nu intra in atributiile unui vicepremier: „ Desi nu era in atributiile mele, impreuna cu primaria, expertii de la primarie, pompierii si ceilalti, am facut un proiect pentru un plan comun de masuri de protectie, dar primarul nu a avut curajul sau a urmarit altceva si nu vrut sa puna in practica acest plan pentru a se desfasura meciul Romania – Spania pe Arena Nationala”. Dincu este convins ca „amicalul” cu Spania se putea disputa fara probleme in Capitala: „Existau toate conditiile. Legea prevede ca, in cazul in care nu exista o autorizatie ISU, sa se ia masuri suplimentare, sa se faca un plan comun intre pompieri, salvare, ISU si toti ceilalti si sa se desfasoare meciul. Este legala aceasta solutie si a avut loc pana acum. Insa, odata cu spaima de dupa Colectiv, spaima care a cuprins administratia din Bucuresti, primarul a interzis meciurile. Dupa un scandal mediatic, ne-au adus, in 3 martie, de la un laborator din Italia, care e superior celui ISU, si care spune ca e de categoria B, deci se pot desfasura meciuri. Probabil ca luni, in cadrul sedintei Comisiei, agreementul va fi oferit primariei si deci se vor putea desfasura meciuri”.
Arena Nationala, stadion care a costat 234 de milioane de euro, a fost inchis la inceputul lunii noiembrie din ordinul primarului interimar al Capitalei.

Amical Anglia – Romania, la Londra, ratat din vina LPF

Anghel Iordanescu (foto) a dezvaluit cum s-a ratat un meci amical Romania – Anglia din vina Ligii Profesioniste de Fotbal: „Am ratat un meci cu Anglia. M-a intrebat Roy Hodgson (n.n.-selectionerul Angliei) daca dorim sa jucam pe 22 mai, la Londra. N-am putut sa-i dau un raspuns pozitiv, asa ca Anglia s-a orientat spre un meci cu Turcia. Problema e ca Liga Profesionista de Fotbal nu s-a pronuntat daca va devansa sau nu campionatul. Personal, regret acest lucru. Cum va explicati ca Franta si Anglia joaca meciuri amicale cand nu sunt date oficiale FIFA si noi nu putem sa facem asta?”. „Mai mult, am avut posibilitatea sa jucam si cu Olanda, dar nu s-a putut din cauza faptului ca nu se stia daca vom putea aduce jucatorii din strainatate. Nefiind data FIFA, ne-am temut si de faptul ca Steaua ne va face din nou figura, sa nu ne dea jucatorii”, a incheiat Iordanescu.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger