AcasăSPORTArena Nationala, la un pas de redeschidere. Edilul interimar al Capitalei: "Suntem...

Arena Nationala, la un pas de redeschidere. Edilul interimar al Capitalei: „Suntem pe drumul cel bun”

S-a mai facut un pas important in vederea redeschiderii Arenei Nationale, cel mai mare stadion din tara, care avea lacatul pus pe porti inca din noiembrie anul trecut, pe motiv ca nu avea aviz IGSU, avand in vedere ca acoperisul e fabricat dintr-un material neomologat in tara.

Dupa indelungi discutii, unele controversate, dar si amanari, pare-se ca toata aceasta adevarata telenovela pe tema redeschiderii Arenei Nationale se aprope, in sfarsit, de final, spre bucuria suporterilor, care vor putea urmari, din Capitala, meciuri de fotbal ale nationale si ale echipelor favorite.

In acest sens, una dintre etapele necesare deschiderii din nou pentru evenimente cu public a arenei sportive a fost parcursa, si anume primirea, de catre Primaria Capitalei, din directia Ministerului Dezvoltarii condus de Vasile Dincu, a agrementului pentru copertina retractabila a arenei. Aspect confirmat, in urma cu aproximativ o ora, de insusi edilul interimar al Bucurestilor, Razvan Sava. „Am primit astazi agrementul din partea Ministerului Dezvoltarii, in baza solicitarii pe care am trimis-o, insotita de expertiza laboratorului din Italia. Este confirmata incadrarea la categoria B de risc la incendiu, ceea ce inseamna ca acum putem intra in legalitate cu Arena Nationala”, a anuntat liberalul, pe contul sau oficial de Facebook.

Acest aviz vine din directia Comisiei de avizare din cadrul Consiliului Tehnic Permanent pentru Constructii.

Desi nu se stie exact data la care se va intampla acest lucru, primarul a parut cat se poate de optimist in privinta faptului ca Arena Nationala va fi deschisa cat de curand. „Mai asteptam avizul IGSU, dar acesta devine o formalitate in acest moment (…) Suntem pe drumul cel bun. Avem acum o Arena Nationala moderna, clasificata dupa toate standardele europene, care poate fi deschisa evenimentelor sportive in conditii de siguranta”, a conchis Sava.

Va reamintim ca Arena Nationala a fost inchisa dupa tragedia din „Colectiv”, soldata cu 63 de morti. Clubul amintit a fost cuprins de un incendiu violent, tarziu in seara de 30 octombrie, in timpul unui concert.

sursa foto: Facebook/ Razvan Sava

author avatar
Cristina Stefan
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger