AcasăSPORTArbitri straini la ultimele meciuri tari din campionat!

Arbitri straini la ultimele meciuri tari din campionat!

Sapte partide cu miza din acest final de sezon din Liga 1 vor fi conduse de brigazi din strainatate. Decizia a fost luata, ieri, in Comitetul Executiv al FRF, intrunit in regim de urgenta la solicitarea presedintelui Mircea Sandu.

Steaua - FC Vaslui, primul duel care va fi arbitrat de un strain

Propunerea patronilor de la cele mai importante cluburi din Romania a primit aviz favorabil din partea Federatiei: arbitrii straini vor conduce ultimele sapte derbyuri ale campionatului, spre multumirea miliardarilor George Copos, Gigi Becali si Nicolae Badea, invingatori, astfel, atat in razboiul direct cu CFR Cluj (pana acum, echipa cea mai favorizata de arbitraje), cat si in fata lui Ion Craciunescu, seful CCA.

Francezul Fredy Fautrel se poate intoarce in Romania dupa experienta din 2010

„Aceasta decizie nu este o infrangere a mea, este o infrangere a regulamentului FIFA! Nu sunt peste Comitetul Executiv al FRF, asa ca ma supun oricarei hotarari luate de acest for”, a declarat valceanul.

Masa, casa si insotitor

La sase din cele sapte meciuri, banii pentru aducerea brigazilor din strainatate vor fi dati de cluburile gazda; Steaua plateste si pentru deplasarea de la Cluj, din ultima etapa. Conform LPF, sumele vor fi achitate pentru plata cazarii, plata meselor arbitrilor si insotitorului, baremul de arbitraj, transportul dus-intors, asistent de limba engleza si masina cu sofer la dispozitie pe toata durata sejurului in Romania. Printre numele de arbitri vehiculate se numara sarbul Milorad Mazic, francezul Fredy Fautrel, neamtul Knut Kircher, italianul Nicola Rizzoli sau cehul Pavel Kralovec. In 2010, Fautrel a arbitrat barajul pentru calificarea la Campionatul European Under 21, dintre Romania si Anglia.

Se incepe cu Steaua – FC Vaslui

Primul joc dintre cele sapte la care va oficia o brigada din strainatate este Steaua – FC Vaslui, duel programat vineri seara (20.20, live Antena 1). Celelalte sase confruntari sunt: Rapid – Steaua (etapa 28), Dinamo – Universitatea Cluj (etapa 29), Dinamo – CFR Cluj (etapa 30), Otelul – FC Vaslui (etapa 33), Steaua – Dinamo (etapa 33) si CFR Cluj – Steaua (etapa 34). Dupa 26 de runde, CFR este liderul clasamentului, cu 52 de puncte, urmat de Dinamo (49), Steaua (49), Rapid (48) si FC Vaslui (46).

Porumboiu deja ii regreta pe romani

Miliardarul vasluian Adrian Porumboiu se declara de acord cu aducerea arbitrilor straini, desi recunoaste ca acestia vor fi sub nivelul „cavalerilor” din Romania: „Foarte bine ca s-a respectat dorinta cluburilor. Cred ca vor fi comentarii mai putine, fara polemici si controverse. Probabil, insa, ca strainii vor arbitra mai prost decat ai nostri, dar, repet, macar nu vor mai fi suspiciuni”.

Muresan: „Ma tem ca arbitrii straini vor gresi mai mult!”

Presedintele liderului CFR Cluj spune ca gruparea ardeleana nu a dorit aducerea arbitrilor straini. „Vor fi niste arbitri care vor gresi mai mult decat au gresit ai nostri. Daca as fi fost in Comitetul Executiv as fi zis «nu» si as fi explicat si de ce. Sa nu se creada cumva ca noi nu vrem arbitri straini pentru ca am fost ajutati. Nu este adevarat ca am fost ajutati. Nu am fost ajutati mai mult ca altii. Au fost greseli «pentru» si «impotriva». Au fost doua greseli mari impotriva noastra in retur si «pentru» niciuna”, a spus Muresan.

Craciunescu: „Nu am de ce sa-mi dau demisia!”

Chiar si cu autoritatea facuta tandari, Ion Craciunescu nu ia in calcul varianta renuntarii la postul de presedinte al CCA. „Nu am de ce sa-mi dau demisia, in continuare voi delega arbitri, doar ca vor fi arbitri romani. De delegarea brigazilor din strainatate se va ocupa Federatia”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
270 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger