AcasăSPORTApa din canalizare, pericol de moarte pentru sportivi

Apa din canalizare, pericol de moarte pentru sportivi

Apa poluata, cel mai mare dusman al sportivilor care vor concura la J.O.

O serie de teste efectuate in ultima perioada arata ca sportivii care vor participa anul viitor la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro ar putea fi pusi in pericol din cauza apei infestate din canalizare.

Apa poluata, cel mai mare dusman al sportivilor care vor concura la J.O.

Potrivit unui studiu, caile navigabile din orasul care va gazdui anul viitor Jocurile Olimpice sunt tot mai pline de bacterii patogene, pe masura ce se apropie de terenul in care se scurg apele din canalizari.  „Virusii sunt raspanditi la scara larga. Acestia nu se regasesc doar la linia tarmului, ci peste tot in apa si astfel creste expunerea celor care intra in contact cu aceste ape”, a spus Kristina Mena, expert si profesor in sanatate publica la Universitatea din Texas, Centrul de Stiinta a Sanatatii din Houston. ”Vorbim despre un mediu extrem, unde poluarea este atat de mare, incat expunerea este iminenta si sansele de infectare sunt foarte mari”, a completat aceasta.
Prima serie de teste arata ca bolile cauzate de virusi sunt direct legate de nivelul scurgerilor din sistemul de canalizare, care sunt de pana la 1,7 milioane de ori mai mari fata de nivelul considerat a fi alarmant in Statele Unite sau Europa. Expertii au precizat ca pentru sportivii care concureaza intr-un asemenea mediu expunerea la boli grave este foarte mare. Unul dintre cazurile care a inspaimantat comunitatea sportiva a fost cel al lui Erik Heil (26 de ani), care a fost tratat intr-un spital din Berlin dupa ce a fost infectat cu un stafilococ meticilino-rezistent, o bacterie care devoreaza carnea, la scurt timp dupa ce a participat la un test olimpic de navigatie la Rio, in luna august.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
246 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger