AcasăSPORTAnuntul care poate destrama o superechipa din Liga 1. Instiintati ca se...

Anuntul care poate destrama o superechipa din Liga 1. Instiintati ca se inchide robinetul cu bani

Pandurii - Steaua, unul dintre derby-urile turului de campionat

Liderului USMO, Marin Condescu, i s-a transmis sa mai inchida robinetul finantarii cluburilor sportive pe care le controleaza. Vizata este, in primul rand, echipa de fotbal Pandurii Tg.Jiu.

Pandurii - Steaua, unul dintre derby-urile turului de campionat

Antrenorului Petre Grigoras i s-a cerut sa califice formatia in cupele europene la finalul sezonului, dar trebuia sa indeplineasca obiectivul fara niciunul dintre transferurile solicitate. „Cei adusi in iarna (Vranjes si Nicoara) sunt suficienti”, a fost mesajul care l-a convins pe Grigoras ca lucrurile incep sa se complice la Targu Jiu. Considerata una dintre privilegiatele campionatului – tinand cont de finantarea bugetara de care dispune -, gruparea prezidata de Marin Condescu va cunoaste in 2013 realitatea crunta a crizei in care se zbate majoritatea Ligii 1. Surse din anturajul liderului USMO (Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia) sustin ca „jupanului” din Gorj i s-a transmis sa se descurce in acest an cu banii din drepturile tv. „Si din sponsorizari, dar altele decat cele de la Combinatele Energetice din zona!”, a aflat Condescu.

Andone a fost prea scump

Primul antrenor pe care l-a sunat Condescu dupa despartirea de Petre Grigoras a fost Ioan Andone. Fostul tehnician al CFR-ului si-a dat acordul sa preia Pandurii, insa discutiile s-au sistat in momentul in care „Falcosul” a solicitat un salariu lunar de 15.000 de euro, „negociabil, insa”. N-au mai avut loc alte discutii, pretentiile lui Andone fiind considerate exagerate de Marin Condescu. Dupa ce nici Gheorghe Multescu n-a acceptat sa fie platit cu „maruntis”, gorjenii s-au orientat spre Valeriu Rachita, ex-Petrolul Ploiesti, ultimul nume trecut in agenda „pandurilor”.

Asteapta milioanele din drepturile tv

O clasare cat mai sus in Liga 1 la finalul sezonului ar echivala, practic, cu salvarea de la faliment a clubului de pe Jiu. Pandurii ocupa momentan pozitia a 4-a in clasament, cu 35 de puncte, la egalitate cu FC Vaslui (locul 3). Daca echipa va termina ultima pe podium, in contul clubului ar urma sa intre peste 4 milioane de euro, bani din drepturile tv.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
554 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger