AcasăSPORTAntrenorul lui FC Gangwon: "Ridicati-i o statuie lui Zicu!"

Antrenorul lui FC Gangwon: „Ridicati-i o statuie lui Zicu!”

Zicu este unul dintre cei mai buni marcatori din Coreea de Sud

Atacantul roman Ianis Zicu are mari sanse sa devina un erou al provinciei Gangwon in cazul in care va reusi sa salveze de la retrogradarea formatie sud-coreana care, ieri, a trecut cu 3-0 de FC Daegu.

Zicu este unul dintre cei mai buni marcatori din Coreea de Sud

Ianis Zicu a fost, de departe, cel mai bun jucator contra lui Daegu, internationalul roman trecandu-si in cont o dubla de senzatie, dar si o pasa decisiva la reusita lui Oh Jae Suk din prelungiri. Imprumutat in vara de Pohang Steelers la FC Gangwon, Zicu s-a adaptat mai greu la noua formatie, dar in ultimele runde s-a dezlantuit.

Antrenorul Kim Hak Boem este mandru de evolutiile elevului sau

Romanul a ajuns la o medie de invidiat, 7 goluri in 11 partide. De altfel, Ianis a marcat 13 goluri in cele 36 de etape disputate pana acum (competitia in Coreea se disputa dupa sistemul primavara-toamna) si ocupa locul 7 in clasamentul golgeterilor, in ciuda unor probleme medicale care l-au facut sa piarda cam o treime din meciuri. Cu opt etape inainte de final, Gangwon are 32 de puncte si ocupa locul 15 in clasament (din 16 formatii), iar antrenorul Kim Hak Beom a propus deja ca lui Zicu sa-i fie ridicata o statuie in cazul in care echipa se salveaza de la retrogradare. Misiunea nu este tocmai dificila in conditiile in care Gangwon este la un singur punct de Gwangju, prima formatie aflata deasupra liniei retrogradarii, si la patru puncte de Chunnam Dragons (locul 13).

author avatar
Cristi Ionita
337 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger